Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljen i datum

Kraljevska obitelj na iglama: Napokon se otkriva velika tajna Meghan i Harryja

Foto: PA/Pixsell
1/13
08.05.2020.
u 14:09

Iako se nije znao točan datum, bilo je govora kako će knjiga imena "Potraga za slobodom: Harry, Meghan, i stvaranje moderne kraljevske obitelji", izdavača Dey Street Books, tvrtke Harper Collins, izići u kolovozu, a sada je svijet doznao i datum.

Princ Harry (35) i Meghan Markle (38) prije dva tjedan priopćenjem su neugodno iznenadili priznate britanske tabloide kada su uredništvima četiriju redakcija poslali priopćenje kako više neće davati izjave za njih, a bila je riječ o Daily Mailu, Daily Mirroru, The Sunu i Daily Expressu. Poručili su im tada kako će s njima ubuduće komunicirati samo preko odvjetnika.

Meghan i Harry u priopćenju su napisali kako "ne žele biti valuta ekonomije clickbaita i iskrivljenih informacija", a tabloide su optužili za "iskrivljena i lažna izvještavanja". Ovaj potez očigledna je poruka britanskoj javnosti da ne vjeruje onome što se o paru piše.

1/4

Čini se kako su odlučili stvar uzeti u svoje ruke te je tjedan dana nakon tog priopćenja odjeknula vijest kako će cijelu svoju priču ispričati u jednoj knjizi čiji će autori biti novinari Carolyn Durand i Omid Scobie koji već dugo pokrivaju kraljevsku obitelj. Iako se nije znao točan datum, bilo je govora kako će knjiga imena "Potraga za slobodom: Harry, Meghan, i stvaranje moderne kraljevske obitelji", izdavača Dey Street Books, tvrtke Harper Collins, izići u kolovozu, a sada je svijet doznao i datum - 11.kolovoza. 

Carolyn je američka novinarka i bliska prijateljica para, a zajedno s Omidom već je napravila nekoliko intervjua s bivšim kraljevskim parom, a sada će biti i autori knjige na punih 368 stranica. Omid Scobie jedan je od omiljenih novinara Meghan Markle koji je prvi dobio i objavio detalje oko video poziva kojeg su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa uputili kraljici Elizabeti II. povodom njezina 94. rođendana, što se njoj nije svidjelo budući da je izričito tražila od svih da svaka komunikacija bude privatna. 

Foto: Amazon

Detalji knjige objavljeni su na Amazonu na kojemu je već moguće prebilježiti se za kupnju ove knjige.

"Kada je u javnost izašla vijest o romansi između voljenog engleskog princa i američke glumice, privukla je pažnju svijeta i međunarodnih medija. Ali dok su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nastavili puniti novinske stupce - od svojih zaruka, vjenčanja i rođenja svog sina Archieja, do njihove neviđene odluke da se povuku iz kraljevskog života - malo tko zna istinsku priču o Harryju i Meghan. Po prvi put, 'Pronalazak slobode' nadilazi medijske naslove kako bi otkrio nepoznate detalje o Harryjevom i Meghaninom zajedničkom životu, otklanjajući brojne glasine i zablude koje muče bračni par s obje strane velike bare. Kao članovi odabrane skupine novinara koji prate britansku kraljevsku obitelj i njihove zaruke, Omid Scobie i Carolyn Durand bili su svjedoci života mladog para kao što malo stranaca može. Jedinstven pristup i napisan uz sudjelovanje onih koji su najbliži paru, 'Pronalazak slobode' je iskren, izbliza i razoružavajući portret samopouzdanog i utjecajnog para koji se ne boji raskinuti s tradicijom, odlučan u stvaranju novog put daleko od pažnje svijeta i posvećen izgradnji humanitarne ostavštine koja će donijeti veliku promjenu u svijetu", stoji u opisu knjige na Amazonu.

Foto: FIBA/Screenshot

Radnja knjige navodno bi trebala pratiti njihovu romansu od samog početka, a donijela bi i neke javnosti još uvijek nepoznate detalje, kao i njihovu stranu priče oko Megxita - napuštanja kraljevske obitelji. Upravo zbog toga mnogi su uvjereni kako se pojedinim članovima kraljevske obitelji taj njihov javni istup uopće neće svidjeti, ponajviše kraljici.

Njih dvoje su od travnja ove godine službeno odstupili sa svih svojih kraljevskih dužnosti i preselili se sa sinom u Ameriku, a prije preseljenja, kako su pisali britanski mediji, dali su intervjue autorima ove knjige. 

Knjiga je rođena s idejom da ispričaju svoju stranu priče svog odnosa, ali i odnosa s obitelji, a rođena je prije više od godine dana kada je javnost slutila da Meghan nije najbolje prihvaćena u kraljevskoj obitelji te da se nije prilagodila pravilima.

Od tada, princ Harry je već priznao kako nije u najboljim odnosima s bratom Williamom, a par je više puta izašao u javnost s tvrdnjama da nisu shvaćeni od strane obitelji, ali ni javnosti.

1/6

Kraljevska obitelj poznata je po tome što drži do svoje privatnosti i vrlo dobro pazi što će izaći u javnost, a Meghan i Harry su to vidno promijenili, dok su još bili dio kraljevske obitelji. Zbog svega toga kraljevskoj obitelji nije drago zbog izlaska ove knjige, a u strahu su i što bi sve par mogao ispričati.

Cijena knjige za prednarudžbu je 27.99 $ i trenutno nije dostupna za Hrvatsku. Očekivanja za ovu knjigu su velika i svijet je već uvjeren kako nas dijele samo tri mjeseca od novog svjetskog bestselera. 

Ključne riječi

Komentara 1

CH
che9
18:15 08.05.2020.

Ovu knjigu naprosto moram imati kao i Moja igra od Modrića...ne pitam za cijenu....Admine, zašto mi brišeš ovaj post, koje pravilo je prekršeno? Ako nešto ne razumiješ, pitaj, tu sam da ti pojasnim!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije