Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA GODIŠNJICU

Kralj Charles prvi put obratio se javnosti nakon objave dijagnoze: 'Žao mi je'

Portrait officiel du roi Charles III d'Angleterre et de la reine consort Camilla
Foto: JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE/BES
1/6
08.02.2024.
u 08:30

Rekao je da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posjetio prije pet godina, a izrazio je i žaljenje što ne može biti tu

Prvi put otkako je javnost doznala da je kralju Charlesu III dijagnosticiran rak, oglasio se kralj osobno i to u povodu obilježavanja 50 godina nezavisnosti države Grenade, prenosi The Sun. Poslao im je "čestitke te tople i dobre želje".

Rekao je da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posjetio prije pet godina. – Mogu samo reći koliko mi je žao što ne mogu osobno biti s vama kako bismo obilježili ovu važnu prekretnicu – rekao je kralj.

VEZANI ČLANCI

Jučer se prvi put javnosti obratio i njegov sin, princ William. Na gala večeri organiziranoj u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji Air Ambulance Charity, čiji je pokrovitelj princ William, prvi put se oglasio o očevu zdravstvenom stanju.

– Želim zahvaliti svima na podršci – kratko je rekao princ William, prenosi Daily Mail. Njegov otac sada boravi u Sandringhamu, gdje je otišao nakon prvog tretmana liječenja i nakon što se sastao s mlađim sinom, princom Harryjem. Kralj Charles osobno je nazvao svoje sinove kako bi ih obavijestio o svom zdravstvenom stanju, a dan nakon što su razgovarali Harry je iz Amerike doputovao u London i odjurio je ocu.

Zajedno su proveli 45 minuta u razgovoru, a Harry se navodno, nakon noći provedene u hotelu vratio u Kaliforniju svojoj supruzi Meghan Markle i njihovoj djeci Archieju i Lilibet. Očekivalo se kako će se Harry sastati i s Williamom te su postojale nade da će se braća pomiriti, ali to se ovaj put nije dogodilo. 

Portrait officiel du roi Charles III d'Angleterre et de la reine consort Camilla
1/25

Inače, kralj je već započeo s liječenjem. Palača je kazala da je kralj dobro i na cijelu situaciju gleda pozitivno nakon što mu je dijagnosticiran rak. Kako piše Daily Mail, kraljeva bolest rano je uočena i prognoze su dobre. 

– Njegovo Veličanstvo zahvalno je svom medicinskom timu na njihovoj stručnoj skrbi i brzoj intervenciji, potpuno je pozitivno u vezi s njegovim liječenjem te se raduje povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće. Koliko ja znam, on je toliko pozitivan da ne biste znali da ima neku bolest. Srećom, koliko se može reći, uočena je vrlo rano. On i njegovi liječnici su vrlo, vrlo pozitivni – kazao je obiteljski prijatelj. 

Charles je telefonom obavijestio užu obitelj.

VIDEO Tko je supruga Ivana Turudića? Ginekologinja radi u zagrebačkoj bolnici, a pojavljivali su se i u javnosti

Komentara 1

Avatar SAS
SAS
09:19 08.02.2024.

Čiča prošo ti voz sa 75 god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije