Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl

Koncertom u Bjelovaru Gibonni započeo turneju „Toleranca“

gibo
Damir Špehar/Pixsell
10.04.2010.
u 02:13

Iz trenutka u trenutak Gibo je atmosferu dizao za stupanj više. Gosti iznenađenja bili su Damir Urban, Ivan Husar i pjevačica Elementala Mmirela Priselac.

Prvim koncertom u sklopu nove turneje „Toleranca tour“, održanim sinoć pred oko 2500 obožavatelja u Bjelovaru, Gibonni je najavio da će ova turneja, iako sastavljena od samo sedam koncerata u šest gradova, biti itekako za pamćenje. Već uvodna „Žeđam“ zapalila je grla.-Slavim ovaj dan što sam tu, što u Bjelovaru mogu započeti turneju-rekao je Gibo i zahvalio se na dolasku svim Bjelovarcima, ali Koprivničancima, Zagrepčanima i obožavateljima iz drugih gradova. Uslijedio je dugi gemišt njegovih pjesama s posljednjega i prethodnih albuma, u kojemu se činilo kako one starije publiku najviše dovode do ludila. Iako je atmosfera bila vruća već s prvim pjesmama, zaključala je kada se „Judi zviri i beštimje“ odjednom pretvorila u „Budi moja voda“, a s tribina ju je nastavio pjevati prvi Gibin gost večeri Damir Urban. Krici oduševljenja prolomili su se dvoranom kada je na scenu stupila Ivana Husar, s Gibom otpjevavši „Anđeo u tebi“ i „Slavim ove dane što si tu“.-Evo, ovdje smo ja i Ivana davno počeli, još kada je bila maloljetna-našalio se Gibonni, te se tada za pjesme „Posoljeni zrak i razlivena tinta“ ponovno razgalio za mikrofonom zajedno s Husaricom i Urbanom, dok je gošća bila i „Elementalka“ Mirela Priselac. A, tek je nakon "Oprosti“ uslijedila prava ludnica. Gibo, koji se cijele večeri svojski trudio sve od sebe dati publici i iz nje a i sebe izvući posljednji atom snage, spustio se s bine. Zašao je među obožavatelje i pjevajući „Već je vrime da se oprostim sa svitom“ rekao svima neka zajedno s njim sjednu na pod i pjevaju. I naravno, svi su ga poslušali i sjeli. Očito je ocijenio da se nije dovoljno približio publici pa je otišao korak dalje i preko tri metra visokoga zida popeo se do tribina, te nastavio pjevati pozdravljajući se s razdraganim obožavateljima. Uslijedilo je još nekoliko pjesama, neizostavni bis, te je nakon dva i pol sata odličnoga showa, u kojemu se pokazao kao pravi majstor, čije ideje, želje i mušice u svakom trenutku prate i ispunjavaju članovi pratećega sastava i tehnike, a publika s oduševljenjem odobrava, Gibo je iskreno rekao:-Klanjam se svima i hvala vam. Toliko je dobro da moram sada stati, kako sada na kraju ne bi šta ukenjao!-Sudeći po reakciji nezasitne publike očito je nije ništa „ukenjao“, već suprotno: svatko je s toga koncerta otišao pun izvanrednih  dojmova i s litrom i pol znoja manje. No, kako doznajemo, iako su najavljeni samo koncerti u Bjelovaru, Zagrebu, Osijeku, Umagu, Zadru i Varaždinu, priliku da pogledaju ovaj vrhunski Gibonnijev show dobit će i stanovnici ostalih hrvatskih ali i slovenskih gradova u drugom dijelu turneje koji bi se navodno trebao održati tijekom ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije