Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri,dva,jedan - peci!

Kolači su poput ljubavi: što se rade s više strasti, to su ukusniji i draži

Foto: RTL
1/3
20.12.2016.
u 14:00

Valentina Mišković i Kristina Pilko Demirkiran su žiri oduševile tortama od klementina i pistacija, a trenutačno su zauzete izradom kolača za Valentininu svadbu

Valentina Mišković i Kristina Pilko Demirkiran, natjecateljice u RTL-ovu showu “Tri, dva, jedan – peci!”, najbolje su prijateljice koje se nadaju da će oduševiti žiri i podijelili titulu najboljega hrvatskoga slastičarskog amaterskog para.

Zbog zdravlja paze što jedu

Valentina je magistra kulturologije i volontira u udrugama, a nada se da će to jednog dana pretvoriti u posao. – U udrugama volontiram još od srednje škole. Trenutačno radim u tri udruge te pomažem u pisanju projekata za njih još nekoliko – rekla je Valentina.

Kristina je sveučilišna specijalistica ekonomije (marketing menadžment) i međunarodna sutkinja kik-boksa, a imala je i priliku predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kao nositeljica baklje. I ona voli pomagati drugima, osobito potrebitoj djeci jer smatra da su djeca naša budućnost. Upoznale su se slučajno, kada je Valentina zaposlila Kristinu u jednu tvrtki i bila joj nadređena. Vrlo brzo otkrile su zajedničku ljubav prema kolačima i psima, što ih je povezalo, a zanimljiva je i slučajnosti da su obje u vezi sa strancima. Kažu da su njihova druženja kreativna i poticajna, a najviše vole pripremati kolače.

– Kolače obožavam jesti, a volim njima i razveseliti ljude. Ljubav uvijek ide kroz želudac, pogotovo kada se dodaju čokolada i/ili začin. Kolači su poput ljubavi: što su rađeni s više strasti, to su ukusniji i draži – rekla je Kristina. – Mislim da je za moje pečenje kolača zaslužna baka Slava iz Podravine jer mi je dopustila da se igram brašnom, šećerom i mašću. Počela sam sve to miješati, ali, naravno, nije bilo jestivo. Mislim da sam na kraju u smjesu zabola i cvjetić! To je bilo moje prvo umjetničko djelo – prisjeća se Valentina.

U showu su pripremale tortice od klementina i pistacija te orahnjaču koja je oduševila suca Tomislava Špičeka. Kristina među najdraže slastice ubraja sladoled, rožatu, čokoladu s pistacijom i zanimljivi turski desert Tavuk göğsü napravljen od piletine, a tvrdi da je poput pudinga specifična okusa. Valentina pak ne može izdvojiti najdražu slasticu.

Valentina ističe kako obje zbog autoimune bolesti paze na prehranu te da pokušavaju jesti što manje koncentriranih ugljikohidrata, iako ljubav prema slasticama ponekad prevagne. Pred Riječankama je vrlo burno razdoblje jer se Valentinina udaje na Badnjak pa za svadbu peku punom parom. Naime, Valentina se udaje za Jonathana, Amerikanca s nizozemskom adresom čija je obitelj podrijetlom iz Indonezije. Jonathan se nakon završetka školovanja doselio u Hrvatsku.

– Slabo poznaje hrvatski jezik, ali zato je dobro upoznat s našom gastronomijom – otkrila je Valentina. Par će izreći “da” u krugu obitelji i prijatelja uz jednostavnu božićnu tematiku. Otkrile su da za svadbu pripremaju desetak slastica, od kojih su neke već pripremale u showu, te orahnjače i makovnjače.

Kristinu veseli što će božićne blagdane moći iskoristiti za ocjenjivanje kolača svoje obitelji i prijatelja, ali kaže da neće biti stroga jer je najbolji kolač onaj ponuđen sa srcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije