Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – peci

Tomislavu Špičeku u RTL-ovu showu u ocjenjivanju slastica pomažu dvije dame

Tri,dva,jedan - peci
Foto: RTL
1/3
09.11.2016.
u 19:45

Tea Mamut i Žaklina Troskot stručnjakinje su kada su u pitanju slastice i, osim što će natjecatelje ocjenjivati, dijelit će im savjete, ali ih i kritizirati

Na male ekrane RTL nam uskoro vraća kulinarski show "Tri, dva, jedan – peci" u kojem će se natjecatelji boriti za titulu najboljeg slastičara amatera. Slastice kandidata ocjenjivat će tročlani žiri u kojem su Tea Mamut, Žaklina Troskot i Tomislav Špiček, kojima je uz ocjenjivanje zadatak i da natjecatelje savjetuju, hvale, ali i kritiziraju. – Jako me veseli što sam član žirija u novoj sezoni. To je za mene novo, zanimljivo iskustvo u kojem sam uz bok vrhunskim kolegama te ću iz prve ruke vidjeti kako se natjecatelji odnose prema slasticama. Kod ocjenjivanja ću pokušati održati omjer strogoće i pravednosti, no svakako ću pokušati obrazovati natjecatelje amatere, dijeliti im savjete, pokazati gdje mogu poraditi – otkriva Tea Mamut. 

Tea je ima diplomu iz menadžmenta slastičarstva i pekarstva Američkog kulinarskog instituta (Culinary Institute of America - CIA) i stažirala je uz bok svjetskim chefovima u New Yorku, čak i u glasovitom restoranu Daniel s 3 Michelinove zvjezdice, gdje su njezine deserte kušale brojne hollywoodske zvijezde

Žakline Troskot školovala se za slastičara i otvorila slastičarnicu Amelie i jedina je članica žirija koja je već imala priliku sudjelovati u showu ''Tri, dva, jedan – peci!'' 

– Nekoliko puta mi se dogodilo da kolač izgleda savršeno, no okus ga nije pratio. No s vremenom sam pronašla dobar omjer sastojaka i zapisala recept. Moram priznati da su kremšnite moja boljka. U nekoliko uzastopnih navrata pokušala sam ih pripremiti onako kako bih ja voljela, ali uvijek neuspješno. Moraju biti pjenastog okusa, nikako čvrste i poput pudinga, što je zaista teško dobiti – priznaje Žakline kako i njoj katkada slastice ne uspiju savršeno. 

Da se u slastičarstvu treba pridržavati zadanih omjera, dobro zna i Tomislav Špiček i kaže kako ga veseli što će i on skupa s natjecateljima imati priliku naučiti štošta o pripremi kolača. Voditeljica ovog showa je Sanja Doležal.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
20:25 09.11.2016.

Bez Gretića je show postao sapunica...taman je još falila Sanja Doležal...

KA
kažemja
20:45 09.11.2016.

Kud baš ta Sanja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije