Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streaming platforme

Kišni i tmurni jesenski dani kao stvoreni su za binganje. Imamo top-listu koja se ne propušta

Streaming platforme
Foto: Shutterstock
1/3
19.10.2023.
u 14:47

Volite vrijeme provoditi bingajući po omiljenim streaming platformama? Jesenski dani su kao stvoreni za ovakvu vrstu zabave. Budući da je to i naša omiljena jesenska aktivnost, odlučili smo s vama podijeliti naslove koji su nama bili “top”

Jesensko vrijeme, malčice tmurnije i hladnije, idealno je za skrivanje ispod dekice, uz neki topli napitak, grickalice i dobar film, sljedeću sezonu omiljene serije ili dokumentarac, možda čak i neki kulinarski show – ako želite uhvatiti novu gastro ideju u kojoj se želite okušati.

No izbor na streaming platformama je širok, toliko da je od silne ponude teško odabrati, pa smo, kao strastveni filmofili, odlučili podijeliti s vama svoje omiljene naslove koje smo pronašli na A1 TV platformi i A1 Xplore TV aplikaciji, ali i na streaming platformi Netflix. Pa evo naših prijedloga za jesensko binganje…

Na Netflixu od Beckhama do Ushera

Nema dana da nas Netflix ne oduševi nekom novom uspješnicom koju želimo odgledati u dahu. Naša je redakcijska preporuka svakako dokumentarac “Beckham”. Prije gledanja pročitali smo mnoštvo recenzija, no u binganje smo ipak ušli čiste glave želeći uistinu dobiti uvid u život nogometaša koji plijeni neviđenu pažnju svjetske javnosti već 30 godina. Bez obzira odlučite li Beckhama pogledati zbog režisera Fishera Stevensa koji je dobio Oscara za dokumentarac o lovu na dupine u Japanu, zbog ljubavne priče Davida i Victorije, zbog želje da spoznate kakav je on igrač uistinu bio ili samo da prikratite vrijeme, nećete pogriješiti. Beckham je definitivno TV sadržaj idealan za opuštanje, binganje te proširenje vidika o životu jednog celebrity sportaša. Nećete pogriješiti niti s horror-dramom “Pad kuće Usher” koja je trenutačno prva na ljestvici gledanosti. Temeljena na priči majstora strave, Edgara Allana Poea, ova mračna i tamna serija u osam nastavaka zaokupit će vašu pažnju (baš kako je i našu) i nećete se moći odlijepiti dok ne saznate kako će na kraju završiti brat i sestra Roderick i Madeline, ukleti par koji otetu farmaceutsku kompaniju pretvaraju u carstvo moći i bogatstva, ali po cijenu života vlastite obitelji. Da se doista radi o filmskom “oblizeku” potvrđuju i ocjene, pa tako samo 48 sati od premijere ova serija na IMDb-u ima ocjenu 7,8 od 10, a na Rotten Tomatoes nosi trenutno visokih 90 posto. Mnogo je recenzija i na Google Reviewsima gdje serija ima ocjenu od 74 posto.

Foto: Shutterstock

Želite li pak nešto opuštenije, tu je četvrti, posljednji nastavak tinejdžerske serije “Sex Education”. Iako primarno za mlade, ova je serija osvojila i srca starijih gledatelja koji se tako rado poistovjete i pronađu u svim onim zgodnim i nezgodnim trenutcima odrastanja i spolnog sazrijevanja preispitujući sebe, svoje emocije, odluke i razmišljanja često upadajući u naizgled bezizlazne situacije. Odlično s Netflixom je što doista ima ponudu za sve uzraste i ukuse, a sadržaj koji nude možete gledati na svojim pametnim telefonima, kao i na tabletima i računalima uz A1 neograničeni internet.

A da malo odemo i na A1 TV

Odlični naslovi za binganje nude se i unutar A1 Videoteke koja vam donosi sadržaj iz MOVIEMIX kataloga unutar kojeg ćete pronaći pregršt Oskarom nagrađenih filmova koji su ušli u kategoriju klasika i novije filmove nagrađene drugim prestižnim filmskim nagradama. Naravno, i za ljubitelje dokumentaraca, ovdje će se pronaći odličan sadržaj raznih područja interesa. Naš izbor bili su neki filmski klasici, kao nezaboravni “Parazit”, genijalno djelo južnokorejske kinematografije. Jer, ako niste pogledali film na koji je publika u Cannesu 2019. pljeskala čak osam minuta bez prekida i koji je canneski žiri odlučio nagraditi Zlatnom palmom čim ga je pogledao – tada ste puno propustili. “Parazit” u sebi ima momente komedije, trilera, tragedije i sociološko-političke satire, a da pritom dinamike ovih žanrova sasvim prirodno i organski prelaze jedna u drugu.

Od filmova koji definitivno ulaze u klasike vrijedne gledanja i film je “Zelena knjiga: Vodič za život” s uvijek aktualnim temama rasnih i klasnih razlika, ali i diskriminacije zbog drukčije seksualne orijentacije. Priča je to o iskrenom prijateljstvu slabije obrazovanog vozača, kojeg je savršeno dočarao Vigo Mortensen, i svjetski poznatog pijanista, kojeg je maestralno odigrao oskarovac Mahershala Ali. Dirljiv, emotivan i dubok film…

Foto: Shutterstock

U svojoj A1 Videoteci možete bingati i iz kataloga PLANET PLUS, koji nudi širok izbor hit filmova i serija koje su snimljene na području naše regije. Stoga, ako ste propustili serije uz koje su odrastale i smijale se X generacije, ovo je mjesto za vas.

Možete birati od legendarne serije “Bolji život”, koja je svojevremeno bila uspoređivana s američkom hit serijom “Dinastijom”, do filmova koji su postali kultni kao što su “Rane”, “Bure baruta”, Lepa sela, lepo gore”, ali i fascinantnih serija “Južni vetar” i “Senke na Balkanu”.

No, naša preporuka je definitivno domaća mini-serija “Šesti autobus”, koja je adaptacija istoimenog filma i koja se ekskluzivno može gledati samo na A1 TV platformi. Serija govori o mladoj Amerikanki koja pokušava pronaći čovjeka koji je nestao nakon pada Vukovara. Film i serija snimljeni su prema istinitoj priči o tzv. šestom autobusu, kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

Sadržaj donosimo u suradnji s A1 Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije