Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u irskoj

Kićo je 1971. predstavljao Jugoslaviju na Eursongu, znate li na kojem je mjestu završio?

Foto: Youtube screenshot
1/10
13.11.2020.
u 15:01

Pjevao je svoj hit 'Tvoj dječak je tužan s kojim je pobijedio u Domžalama na Jugoviziji. Te godine se Eurovizija održavala u Dublinu, glavnom gradu Irske.

Osim po brojnim hitovima, glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac ostat će upamćen i po nastupu na Eurosongu Kićo je, naime, 1971. otišao na to natjecanje, te predstavljao Jugoslaviju. 

Pjevao je svoj hit 'Tvoj dječak je tužan s kojim je pobijedio u Domžalama na Jugoviziji. Te godine se Eurovizija održavala u Dublinu, glavnom gradu Irske.

 

Oduševio je publiku glasovnim sposobnostima, a obožavatelji Eurosonga još uvijek komentiraju njegov nastup i upečatljivi outfit - crvene hlače i crveno bijeli sako. 

Slabinac je završio na 14. mjestu sa 68 bodova,  a pobijedu je odnijela pjesma Un banc, un arbre, une rue koju je otpjevala Séverine, predstavnica Monaka. 

Hrvatska glazbena legenda preminula je jutros oko 6:50 sati u KBC-u Zagreb u 77. godini života, potvrdili su nam iz bolnice. Kićo je u KBC-u Zagreb hospitaliziran već tri mjeseca gdje je prošao rutinsku operaciju srca, no oporavak nije tekao očekivano jer, zbog njegove debljine, rana na prsnom košu nije dobro zarastala.


 

Komentara 6

JA
jadnatikoza
18:07 13.11.2020.

Ja se ne stidim što sam bio jugosloven, štoviše ponosan sam na to! Da nije Jugoslavije, bila bi Kraljevina Srbija, Jugoslavija je ideja hrvatske sive eminencije sa kraja 19. stoljeća, Tito je bio hrvat, sa Jugoslavijom smo oslobodili Dalmaciju i vratili Istru i otoke pod Hrvatsku, jedino razdobje mira sa Srbijom i Bosnom bilo je pod Jugoslavjom, gospodarski rast, zdravstvo, školstvo, sve je to zasluga Jugolsavije! Pa vi lažite, ali bilo je dobro živjeti tada kao što je i sada (nekima samo)

CO
Content
15:59 13.11.2020.

"..Dan koji se pamti nije brod od papira.." - najjača (uz Crnu ženu) .. Čemu naricanja, oplakivanja? Da, sjajne su pjesme bile..No, duši je sada (od nas, ovdje, na zemlji), JEDINO, potrebna sv. Misa, sv. Ispovijed i sv. Pričest na nakanu iste. Dragi Kićo; pokoj vječni darovao ti Gospodin, i Svjetlost vječna svjetlila ti. Počivao u miru Božjem. Amen. ... Inače, kako je Mišo?

Avatar stominac
stominac
18:51 13.11.2020.

e kićo kićo laka ti Hrvatska gruda, trebao si slušati prijatelje kbc nije bolnica za srčane to je stratište bolesnih, trebao si otići u MAGDALENU i bio bi živ, šteta još jedan domoljub manje !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije