Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽANSTVENA KOMEDIJA

Katolički humor ne vrijeđa nikog, ali ima puno satire

Božanstvena komedija
Foto: Laudato TV
1/5
09.10.2020.
u 07:00

- Mi baš i ne patimo od neke političke korektnosti, ali svejedno nismo izazvali neke neagtivne reakcije javnosti, priča Cash, koji u emisiji često glumi Isusa, pa je i prepričao anegdotu koja mu se dogodila nakon snimanja.

’Božanstvena komedija’, humoristična emisija Laudato televizije, prošlog je petka krenula u petu sezonu emitiranja. Uigrana petorka ‘Božanstvene komedije’ – Marin Periš, Matej Sunara, Stanko Stojić, Ante Cash i Josip Kežić – svakog petka u 21 sat jamči 45 minuta svježih fora, originalnih skečeva, kreativnih tema i zanimljivih razgovora.

U novoj sezoni gledatelje očekuje dosad najviše epizoda u sezoni, njih čak 13, u kojima će petorka ‘Božanstvene komedije’, kako u svom stilu kažu, pokušati odgovoriti na pitanja o tome gdje je granica između roditeljske brige za dijete i prisiljavanja djeteta da se bavi nečim što samo roditelje raduje; isplati li se danas biti zanatlija radije nego ići na fakultet; ima li humor granica, tj zašto se danas vrši veliki pritisak na komičare da ublaže svoj pristup da se netko ne bi uvrijedio; koji su razlozi tomu da sve više ljudi živi u samačkim domaćinstvima; koje su razlike između pravoslavlja i katoličanstva, kao i na mnoga druga pitanja.

- Gospođa Ksenija Abramović, glavna urednica Laudata predložila je jednom našem članu da se napravi humoristična serija za Laudato TV. Trudimo se da ne uvrijedimo nikog, ali i da emisija bude edukativna i ono što možda nedostaje u našoj satiri - da se netko šali na svoj račun, kazao je Josip Kežić.

Najpoznatiji među njima je poznati hrvatski reper Ante Cash, koji je gostovao u jednoj emisiji, a zatim ostao kao stalni član ekipe.

- Mi baš i ne patimo od neke političke korektnosti, ali svejedno nismo izazvali neke neagtivne reakcije javnosti, priča Cash, koji u emisiji često glumi Isusa, pa je i prepričao anegdotu koja mu se dogodila nakon snimanja.

 

- Otišao sam u pekarnicu po burek, i pitao sam od čega imaju. Gospođa koja radi rekla mi je: “imamo od mesa, ali ti ga možeš pretvoriti u koji god želiš”, smije se Cash. U božanstvenom društvu sjedile su mnogi, književnici, umjetnici, sportaši, znanstvenici, kao i estradne zvijezde koje su s gledateljima Laudato TV-a podijelile svoje životno iskustvo i znanje. Znanstvenik Vladimir Paar pričao je o dokolici i vremenu; nogometna legenda Ćiro Blažević o svom osobnom nogometnom putu; o kulturi glazbe Anja Šovagović; o kulturi čitanja Miro Gavran; a o kulturi kazališta Rene Medvešek. Robert Knjaz pričao kje o praksama koje su negdje postale običajima; vozač relija i voditelj nekoliko automobilističkih emisija, Juraj Šebelj, o hrvatskom prometu i našim prometnicima; Marin Ivanović Stoka o porocima, a novinari Višnja Starešina i Damir Šarac s nama su secirali stanje u hrvatskim medijima.

- Naglasak u novoj sezoni bit će na odgoju djece. Budući da smo i sami roditelji dolazimo do trenutka kada i sami razmišljamo o tome kako možemo zapeti u odgoju naše djece. Kada recimo kupujute kosilicu, trebate imate tko zna koliko dozvola, a za dijete vam ne treba nikakva dozvola, najlakše ga je napraviti. Zbog toga bi odgoju djece trebalo posvetiti najviše vremena, jer djeca su naša budućnost. Kad malo zagrebeš po tome, svašta otkriješ. Ima tu krivice i na medijima, jer kad mladi vide u filmovima da nema predbračne čistoće, misle kako je to normalno - rekao je Cash.

- Mislio sam da danas nema puno mladih koji žive na tradicionalni način i dovoljno mi je bio odlazak među pravu ekipu. Otvorio mi se sasvim novi svijet i vidio sam puno ljepšu stranu katoličke crkve i mladeži. Mladi nisu zastranili, premda se može puno stvari popraviti - dodao je Kežić.

- Stvarno mi je čudno zašto nema više humora u katoličkom svijetu. Katolici ne očajavaju jer znaju da nas čeka bolji svijet. Zbog toga bi svi trebali biti nasmijani - zaključio je Cash.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
07:19 09.10.2020.

Samo postojanje katoličanstva u Hrvatskoj vrijeđa kojekakve peovičke, šerbedzije, borićke, matanoviće, jergoviće, klasiće, matovine, boju prijedirskog i td.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
19:02 09.10.2020.

Dobri su. Malo zdravog i pravog humora, za promjenu. Preporučam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije