Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA NAGRADA BAFTA

Kathryn Bigelow potukla bivšeg supruga Jamesa Camerona

bafta
Foto: Reuters
1/2
22.02.2010.
u 09:13

U Londonu je u nedjelju navečer slavila i redateljica Kathryn Bigelow, čija je ratna drama “The Hurt Locker” odnijela šest nagrada, uključujući onu za najbolji film i režiju, te tako potukla blockbuster “Avatar”.

Mlada britanska glumica Carey Mulligan pobjedila je jaku hollywoodsku konkurenciju (Meryl Streep, Audrey Tautou) na dodjeli nagrada British Academy Film Awards (BAFTA) osvojivši nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu “An Education”. Colin Firth proglašen je najboljim glumcem, a iza sebe je ostavio filmske zvijezde poput Georgea Clooneya i Jeffa Bridgesa.

Prije nego što je dobila svoju veliku priliku, 24-godišnju Mulligan odbile su tri glumačke škole, a prije nekoliko godina je radila kao konobarica. Film s kojim je osvojila britansku publiku i žiri temelji se na memoarima novinarke Lynn Barber, koju je kao školarku, 60-ih godina prošlog stoljeća, zaveo stariji muškarac.

Firth je odnio pobjedu ulogom nesretnog fakultetskog profesora homoseksualca u filmu “A Single Man”, koji je režirao dizajner Tom Ford.

U Londonu je u nedjelju navečer slavila i redateljica Kathryn Bigelow, čija je ratna drama “The Hurt Locker” odnijela šest nagrada, uključujući onu za najbolji film i režiju, te tako potukla blockbuster “Avatar”, Kathryninog bivšeg supruga Jamesa Camerona. Bivši supružnici glavna su konkurencija jedno drugome i za Oscare, a oba filma imaju po devet nominacija.

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:46 22.02.2010.

Udarna vijest u Prištini!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije