Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Začin za svaku zabavu

Karaoke – zašto ih uključiti u svaku zabavu?

Karaoke
Foto: Thinkstock
04.10.2017.
u 12:20

Jeste li ikada čuli da je nekome bilo dosadno na zabavi na kojoj su bile karaoke?

Nismo ni mislili da jeste. Karaoke su idealna zabava za sve generacije i za sve prilike koja će od svake situacije napraviti nezaboravnu zabavu koja će se još dugo prepričavati.

Što su to karaoke?

Karaoke su naziv dobile spajajući po japanske riješi „kara“, što znači „prazan“, i „ōkesutora“, što znači orkestar. One su oblik interaktivne zabave u kojoj pjevači amateri pjevaju uz snimljenu glazbu koristeći mikrofon. Glazba je u pravilu instrumentalna izvedba poznatih pjesama, hitova. Tekstovi pjesama se prikazuju na ekranu uz pokretne oznake, boju ili neki drugi znak koji vodi pjevača kroz tekst.

Iznimnu popularnost karaoke su stekle u azijskim zemljama iako niti europske zemlje ne zaostaju pretjerano što i nije čudno s obzirom na nevjerojatnu količinu zabave koju karaoke mogu proizvesti. Zadnjih godina karaoke u Hrvatskoj postale su sve popularnije te se mnogi za njih odlučuju kao dodatnu animaciju za njihovu zabavu, bilo kao iznenađenje za goste zabave, poslovne suradnike i kolege na teambuildinzima i uredskim zabavama, na vjenčanjima, momačkim i djevojačkim večerima ili kao specijalni program u klubovima i kafićima. Godji entertainment, agencija jesu koja se specijalizirala za razglas, rasvjetu, DJ angažman na događanjima kao i za karaoke zabave. Njihova ponuda karaoka je široka pa tako u svojim karaoke paketima osiguravaju sve od mikrofona, razglasnog sustava prema opsegu događanja, matrica s popisom pjesama, prijenosnog računala, projektora, light showa pa do kompletnog vođenja programa večeri i DJ nastupa.

Najpopularniji tipovi karaoke zabava

Djeca se već u ranoj dobi susreću s glazbom koja ih svugdje okružuje. Stoga ni ne čude jako velika zainteresiranost iznajmljivanja karaoke paketa za dječje rođendane. Djeca se najčešće baš u takvim prigodama najbolje zabave i smiju bez prestanka sa svojim prijateljima.

Da karaoke nisu samo za djecu potvrđuje i činjenica da se karaoke koristi izrazito veliki broj odraslih ljudi. Sama organizacija i provedba djevojačkih i momačkih večeri zna biti jako iscrpljujuća, tako da je baš iznajmljivanje karaoka pravo osvježenje, a posebno kada se mladoj ili mladoženji iznajme karaoke kao iznenađenje i dovede ih se u situaciju da moraju pokazati svoj pjevački talent, čime vježbaju svladavanje izazova, što ih u dugogodišnjoj bračnoj luci zasigurno čeka😊. U takvim situacijama uvijek vlada vesela i nasmijana atmosfera koja i je zaštitni znak karaoke zabava, a krivi tonovi i zaboravljanje teksta izvor smijeha😊

Karaoke se često koriste i na samim vjenčanjima gdje DJ vodi cijeli program i uključuje sve goste kako bi se svi nasmijali i zabavili u veseloj atmosferi. Jedna od ideja iznenađenja je kada kumovi ili grupa prijatelja otpjevaju mladencima pjesmu ili kada se mladenci odlučuju otpjevati na karaokama okupljenim uzvanicima pjesme za sve generacije.

Veliki broj poslovnih ljudi iznajmljuje karaoke kako bi podigli radnu atmosferu i učinkovitost kod svojih zaposlenika. Korištenje karaoka na teambuildingu ili poslovnom domjenku može zbližiti suradnike i potaknuti ih da u što boljoj atmosferi još bolje obavljaju svoje zadatke.

Želite karaoke zabavu? Velika prednost je ta što se vi kao organizatori možete potpuno prepustiti stručnjacima koji će se pobrinuti oko tehničke izvedbe, dostave opreme i njenog postavljanja, puštanja pjesama po vašem izboru i ono što je najbitnije pobrinut će se oko podizanja atmosfere – a sve ovo upravo je specijalnost iskusnog GoDJi teama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije