Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Kantautor Zvonimir Varga objavio novu pjesmu i spot

Zvonimir Varga
Foto: Doringo
1/2
05.06.2018.
u 19:00

Elegantan spot rezultat je zajedničke suradnje Doringa (kamera i montaža) i Antonija Bronića (dron) , a prikazuje djelić prirodne ljepote zapadnog dijela zagrebačkog nasipa čije se jedinstvene snimke u jedno sunčano gradsko predvečerje zaista isplate pogledati.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je i drugi singl ove godine. U novoj pjesmi, baladičnoj šansoni "Volio bi'...", snagom pjesničkog nadahnuća Varga prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja obraćajući se ženskoj muzi inspiracije.

Ovu su glazbenu priču, uz samog Vargu, senzualno "zaokružili" aranžer pjesme Antonino Šimić na basu, koji je uz Jereta Šešelju (električna gitara) i producirao singl, Hana Blažević i Martin Mandir kao back vokali, Matej Magdić na violini, Matej Milošev na chellu, i Mario Klarić na bubnjevima.

Elegantan spot rezultat je zajedničke suradnje Doringa (kamera i montaža) i Antonija Bronića (dron) , a prikazuje djelić prirodne ljepote zapadnog dijela zagrebačkog nasipa čije se jedinstvene snimke u jedno sunčano gradsko predvečerje zaista isplate pogledati. Ovim djelom Varga i Doringo slave i svojevrsni jubilej jer im je to deseti zajednički spot u tri godine!

Zvonimir Varga na sceni je od 2010. godine kada objavljuje knjigu pjesama, a već iduće godine izbacio je svoj prvi album. Do danas ih je objavio osam nezavisnih od kojih su neki uvršteni među najbolje u regiji, a za izdavačku kuću Croatia Records objavio je i deset singlova. Od početka djelovanja, održao je gotovo 200 koncerata po Hrvatskoj i šire, a napisao je i dvije publikacije: slikovnicu za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjigu pjesama "Poljubac budućnosti". Sklada i glazbu za dječje kazališne predstave.

Kako ističe kritika, Vargina atmosfera u pjesmama dočarava miran i staložen duh unatoč neprekidnim borbama sa slomljenim srcem i nerazumijevanjem. Iz njegovih pjesama izvire optimistički stav i onda čak kada gubi, a onda kada pobjeđuje, ne pokazuje niti najmanje simptome euforije. Hladne i bistre glave sagledava činjenice lamentirajući nad njima istovremeno ispričavši senzibilne storije koje nisu striktno usmjerene ka jednom određenom događaju, već su sagledane s aspekta promišljenog aktera koji je sudjelovao u njima.

Ako vas zanima Vargina glazba, možete ga poslušati uživo u zagrebačkom Vinylu 14. lipnja gdje nastupa sam s gitarom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije