Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
život na vagi

Kandidati su bili u šoku kada im je liječnica pokazala kako im organi izgledaju okruženi gomilom masti

Foto: RTL
1/10
05.10.2022.
u 15:32

- Kad sam vidjela ta jetra kako ulaze u tu mast - gadno! Ne mogu vjerovati da to tako bude - rekla je natjecateljica Ivana.

U showu "Život na vagi" sinoć je gostovala liječnica Mima Georgieva, koja je govorila o pretilosti te kako je u Hrvatskoj trenutno 65% stanovništva pretilo i prvi smo u Europi! - Debljina je postala dijagnoza, debljina je bolest - rekla je doktorica i objasnila koji su sve uzroci pretilosti, a jednim primjerom je slikovito pokazala što se događa s tijelom i organima kada je osoba pretila i to je zgrozilo natjecatelje ovog showa. Doktorica je pokazala kako izgledaju Filipovo srce i jetra okruženi gomilom masti, što je sve potreslo. 

- Kad sam vidjela ta jetra kako ulaze u tu mast - gadno! Ne mogu vjerovati da to tako bude - rekla je natjecateljica Ivana. Mislim da su moji svi organi u masti ako imaš 170 kilograma, a visok si 163 cm, onda si bačvica sala - rekla je Željka. Filip je kazao kako problema s masnom jetrom ima od srednje škole, a liječnica je rekla kako si mora posložiti kockice u glavi i izgubiti kilograme. Liječnica Georgieva istaknula je i Dominikov problem i pokazala mu je koliko uzima tableta godišnje, čak 1825!

-Kad vidite koliko je to tableta u zdjeli, šokantno -  komentirali su treneri.

- Debljina je postala dijagnoza, debljina je bolest - rekla je doktorica, koja je nastavila o uzročnicima debljine poput nezdrave prehrane, pušenja, genetike, psiholoških faktora, stresa, uzimanja tableta. Georgieva je kandidatima objasnila i kako njihovi kilogrami utječu na njihova tijela, a to im je prikazala i na njihovim primjerima. Tako se obratila kandidatkinji Željki koja je na prvom vaganju otkrila da joj je umrla majka.  Liječnica je kandidatkinji crvenog tima rekla da uzrok pretilosti može biti i genetika, no da se protiv toga može boriti zdravim načinom života. 

 - Debljina skraćuje život 10 do 15 godina prema najnovijim studijama - nastavila je doktorica. Nakon predavanja kandidati su bili zabrinuti za svoje zdravlje i za zdravlja svoje obitelji.

- Teško je čuti da ti ostaje osam do deset godina života ako nastaviš živjeti ovako kako živiš. Osam godina, ali kakvih?!! Moja je mama živjela do 61., ali je bila stopostotni invalid – kazala je Željka, a potom je s kandidatkinja podijelila koliko joj je majka značila.

- Moja mama je bila moja najbolja prijateljica. Bila mi je oba roditelja, bila je sve što trebam i prerano sam ju izgubila - kazala je Željka kroz suze te dodala da joj je jednom prilikom mama rekla da ne postoji iskreniji prijatelj od majke.

– Dok imate mamu, imate sve – rekla je, a s njom su se složili i drugi kandidati koje je dirnula svojom pričom. Podsjetimo, show su do sada napustila dva kandidata. Nikola iz plavog tima, koji je otišao svojevoljno i Luka iz crvenog kojeg su kandidati izbacili nakon vaganja.

VIDEO Drew Barrymore progovorila o teškom djetinjstvu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije