Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio je 115 tisuća kuna

Junak večerašnje 'Potjere' otkrio nam je što je bila njegova prednost koja ga je dovela do rekordnog rezultata

Foto: Screenshot
1/8
29.09.2022.
u 20:09

Sven Marcelić nikada prije nije se natjecao u "Potjeri" i zadnji put je u nekom televizijskom kvizu sudjelovao prije 25 godina i to u "Izazovu" kojeg je kao i i sada "Potjeru" vodio Joško Lokas.

Sven Marcelić u večerašnjoj Potjeri osvojio je 115 tisuća kuna, a u završnoj potjeri je sam točno odgovorio na 22 pitanja i lovac Krešimir Sučević Međeral nije ga uspio "uhvatiti" i time je Sven postavio novi rekord u HRT-ovom kvizu jer ovakav rezultat dosad nitko nije ostvario. 

-  Bio je adrenalin u trenutku kad sam gledao isti kao i kad sam igrao. Teško je nekome tko nije bio u toj ulozi opisati taj osjećaj; jako je malo vremena, jako je velika koncentracija i bilo je dosta intenzivno. Pozitivna su se prisjećanja odmah aktivirala dok sam gledao s društvom koje je sada također dosta euforičnog raspoloženja. Ovo mi je prvi put u Potjeri, prije jedno 25 godina sam bio kod Joška Lokasa u Izazovu i od tada više nisam bio na televizijskim kvizovima, često sudjelujem u pub kvizovima, a Potjeru sam dugo gledao i igrao uz ekran i nakon nekog vremena sam prelomio, javio se i prošao. - ispričao nam je Sven dojmove nakon što je večeras objavljena "Potjera" u kojoj je sudjelovao.  Sven je profesor hrvatskog, ali ne radi u struci i zaposlen je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju i često kao politički komentator gostuje u HRT-ovim emisijama i nije mu strano pojavljivanje pred kamerama i televizijskog iskustva već ima dosta i kaže kako je u tome bila njegova prednost pred drugim natjecateljima jer mu kamere nisu stvarale dodatni pritisak. 

- Biti u studiju mi je domaći teren i to je bila moja prednost, jer često vidim ljude koji puno znaju, a to je bio slučaj i s ekipom koja je bila sa mnom u Potjeri, ali kad se upale kamere osjećaju vrstu pritiska na koju nisu naučeni i pokažu puno manje znanja nego što ga imaju, a ja sam to lako izbjegao jer mi je televizija domaći teren i tu nemam puno problema - kaže nam Sven. Na kraju emisije Krešo je rekao kako Sven zaslužuje jednog dana u Potjeri biti lovac, ali Sven nam veli kako nema takvih ambicija.

- Imam drugu vrstu karijeru i nisam motiviran u tom smjeru, kvizovi su mi hobi i nemam namjeru to pretvoriti u profesiju. Bavim se znanošću i biti informiran je nuspojava mog posla, a i od malena sam dosta zainteresiran za puno toga i odrastao sam u obitelji u kojoj sam bio okružen knjigama, društvo u kojem se nalazim je sklono kvizovima i informirani su i kombinacija tih faktora je dovela do toga da dosta toga znam. - objašnjava nam i dodaje kako se s Krešom poznaje još iz studentskih dana, a nakon emisije su najviše pričali o svom potomstvu jer su obojica u isto vrijeme postali očevi. Za kraj pitamo ga kako planira potrošiti osvojeni iznos? -  Ima nekih planova za srednje velike investicije, nešto male će biti i za knjige za buduće kvizove, za bebu...

 

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
21:47 29.09.2022.

Gospodine Marcelić naklon do poda !!! Svaka čast,pogotovu što si sam pobijedio Krešu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije