Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moćno

Jinxi u prepunoj Tvornici vratili vjeru u svijet koji nas okružuje

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/16
06.05.2017.
u 11:28

Bend je sinoć promovirao novi album "Pogrebi & pomiriši" koji je izašao sedam godina nakon albuma "Diksilend"

Čekanje se isplatilo! Trijumfalnim koncertom u prepunoj Tvornici kulture u Zagrebu grupa Jinx sinoć je promovirala novi album "Pogrebi & pomiriši", koji je izašao punih sedam godina nakon albuma "Diksilend". Album, ali i koncert stigli su u pravi tren, u tjednu kad je politika preuzela prevlast u svim sferama života.

Glazba se još jednom pokazala kao stvar koja nas može sve ujediniti i natjerati da zaboravimo na probleme. A Jinxi su moćniji nego ikad. Yaya vlada scenom, brass sekcija je najbolja u Hrvatskoj, a Coco na kreativnom vrhuncu. Premda publika još nije upoznala pjesme s novog albuma, bilo je zanimljivo pratiti kako reagiraju. Neke poput "Continental Blue" i "Jedni za druge" su već na prvo slušanje pokazale da će biti hitovi.

Inače, koncert su počeli s "Jesmo li dobro", pjesmom koja je i bila prvi singl s novog albuma, no oduševljenje su izazvali prvi taktovi "Smijem se". I tu se Coco opet pokazao kao pravi meštar jer tu, baš kao i druge stare hitove, "našminkao" u tvrđe, rockerskije aranžmane.

"Tamo gdje sve po mom", "Na plaži", "Brazil" ili "Bye Bye Baby Bye", su pjesme koje gotovo da Yaya i nije trebala pjevati jer je umjesto nje to radila oduševljena publika.

Jedini gost sinoć bio je Davor Gobac, koji je s Yayom otpjevao singl "Maradona". No, njima ni ne trebaju gosti. Sretni smo da imamo ovakve bendove kao Jinx. Slušanje njihove glazbe vraća vjeru u život i svijet koji nas okružuje...

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:05 07.05.2017.

i smijem se, i smijes se...svi osim ocigledno doticnog samira....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije