Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šarmeri koji uvijek ukradu show

Jimmy Stanić (93): 'Očekujem još nagrada.' Drago Diklić: 'Evo ti moja!'

Zagreb: Dodjela nagrade Nova ploča
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/18
09.11.2022.
u 15:38

Dobitnici ovogodišnje Nove ploče, nagrade Hrvatske diskografske udruge (HDU) utemeljene prošle godine, su Tereza Kesovija, Jimmy Stanić, Drago Diklić i Croatia Records.

Stjepan Jimmy Stanić, Drago Diklić, Tereza Kesovija i Croatia Records dobitnici su ovogodišnje Nove ploče, nagrade Hrvatske diskografske udruge (HDU) utemeljene prošle godine. Dodjela je upriličena u srijedu 9. studenoga u predvorju velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Svojim čarobnim glasom svečanu je dodjelu "začinila" sopranistica Marija Vidović.

Nagradu je prvo primio Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, iz ruku Hrvoja Markulja, bivšeg direktora HDU-a, ali i bivšeg supruga bivše premijerke Jadranke Kosor. Croatia Records nagradu je zaslužila za 75 godina razvoja diskografije i općenito glazbene industrije, kroz koje je zadržala najviše umjetničke, estetske i profesionalne okvire.  Poseban show su prilikom dodjele priredila dvojica veterana Jimmy Stanić i Drago Diklić. Prvo je Jimmy priznao kako je danima unaprijed pripremio prostor na zidu svoga dnevnog boravka za nagradu. 

- Ali ima još mjesta, tako da očekujem kako ću u sljedećim godinama popuniti zidove novim nagradama - rekao je 93-godišnji legendarni pjevač, glazbenik, gitarist i kontrabasist. Iako je njegov optimizam izazvao smijeh, ovaj doajen urbanog glazbenog spektakla svojom je vitalnošću dokazao da misli ozbiljno i da Manolićeve godine uopće nisu nedostižne. 

Drago Diklić (85) mu je odmah ponudio svoju nagradu da što prije "zakrpa" praznine na zidovima, a potom se prisjetio kako je Jimmy bio već zvijezda kad je pjevao na njegovom maturalcu.  Nakon njih dvojice Tereza Kesovija je priznala kako su Jimmy i Drago svjetski šarmeri koji uvijek ukradu show. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije