Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatna situacija

Jelena Perčin: 'Zabranili su mi ulaz u zrakoplov zbog maske koja pruža maksimalnu zaštitu'

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
15.10.2021.
u 12:20

Glumica je na let stigla sa svojom FFP3 zaštitnom maskom za lice koja i prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo pruža kvalitetniju zaštitu od COVID-19

Hrvatska glumica Jelena Perčin (40) na svom je Instagram profilu podijelila pomalo čudnu situaciju koja joj se dogodila u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Glumica je doživjela niz neugodnih situacija, a sve je opisala na svom Facebook profilu.

Naime, glumica je na let stigla sa svojom FFP3 zaštitnom maskom za lice koja i prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo pruža kvalitetniju zaštitu od COVID-19. Međutim iz Croatia Airlinesa glumicu nisu htjeli pustiti na let jer nije imala "medicinsku masku za lice". 

"Mjesto radnje: aerodrom Franjo Tuđman check in.

Stjuard: Gospođo, morate imati medicinsku masku za ulazak u avion.

Ja: ovo je FFP3 medicinska maska koja pruža veću zaštitu od obične i itekako je medicinska

Stjuard: Ne to nije medicinska maska! Obratite se na šalter Croatia Airlinesa!

Ja: Dobar dan, rečeno mi je da na letovima CA maska FFP3 nije dozvoljena.

CA: Tako je, obavezne su medicinske maske!

Ja: Ovo jest medicinska maska koja pruža veću zaštitu.

CA: Mi je ne dozvoljavamo!

Ja: Mogu li to dobiti napismeno molim vas!

CA: Može, izvolite!

I tako sam ušla u povijest posjedujući papir koji mi brani da se maksimalno moguće štitim od Covid-19!

Imamo Hrvatsku i briljantnu nacionalnu kompaniju Croatia Airlines kojoj bi više pristajalo da se zove Croatia Brainless.

Živjeli!" napisala je Perčin na Facebooku. 

Inače, Croatia Airlines nedavno je mijenjala svoja zaštitna pravila za COVID-19 i zabranila nošenje običnih pamučnih maski za lice.

"Prihvatljive zaštitne maske za lice su medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske (FFP2, N95 ili KN95 bez ventila)", piše na njihovim stranicama

"Pregledom razine filtriranja, usporedbom važećih standarda, može se zaključiti da zaštitne maske s oznakom N95, KN95, P2 i FFP2 imaju podjednaku razinu filtriranja (>94%) i da su ekvivalentne. Isto tako, ekvivalentne su maske koje nose oznake N99, KN99, P3 i FFP3 po razini filtriranja čestica veličine 0,3 mikrometra (>98%)", stoji na stranicama HZJZ-a

VIDEO>> Kultna serija Seinfeld stiže na Netflix: Kramer je u pilot-epizodi zapravo bio Kessler

Komentara 22

Avatar abakus
abakus
13:07 15.10.2021.

Hajde, baš mi je drago da je jedna koronašica izvisila...

Avatar Member berries
Member berries
12:31 15.10.2021.

E a kad mi kažemo da su mnoga pravila glupa i besmislena , onda smo tupi,glupi i neupotrebljivi.

DU
Deleted user
12:40 15.10.2021.

umjesto da se pita o smislenosti nošenja maski koje ne pružaju zaštitu,ona je odlučila da imaju bolje, skuplje i što je najvažnije koje je opet neće zaštititi od virusa. npr da su je tražili da stavi prije ulaska u avion zvono za ovce,ona bi tražila ono za krave. jer je eto glasnije,veće i bolje joj stoji uz haljinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije