Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratio se obožavateljima

Jasenko Houra se oglasio na Facebooku nakon ukidanja privremene mjere

Zagreb: Jasenko Houra, osnivač i frontmen Prljavog kazališta
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/7
29.07.2022.
u 19:41

"Hvala svima koji su bili uz nas! U ime cijelog benda želim podijeliti radosnu vijest da nam je privremena mjera ukinuta i da od sada možemo ponovno koristiti naše ime Prljavo kazalište" zaključio je.

U posljednjih nekoliko mjeseci spor između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korištenje imena Prljavo kazalište punio je domaći medijski prostor, a nakon privremene mjere i zabrani korištenja imena ''Prljavo kazalište'' i srodnih imena Jasenku Houri i bendu pri javnim pojavljivanjima, priča je dobila svoj nastavak. Naime, kako nam je potvrdio odvjetnik Toni Nogolica koji zastupa Jasenka Houru, privremena mjera je ukinuta.

Sada se po tom pitanju Houra oglasio i na Facebooku

"Dragi prijatelji, želio bih se zahvaliti organizatorima, bendu i ljudima s kojima sam okružen na razumijevanju i strpljenju i što nisu pokleknuli pod pritiskom. Želio bih se zahvaliti publici bez koje ništa od ovoga nebi bilo moguće i što ste nas podržavali i bodrili u ovakvim trenutcima" započeo je objavz i nastavio: 

"Hvala svima koji su bili uz nas! U ime cijelog benda želim podijeliti radosnu vijest da nam je privremena mjera ukinuta i da od sada možemo ponovno koristiti naše ime Prljavo kazalište" zaključio je. 

 

Podsjetimo, Hourin odvjetnik nam je potvrdio da je mjera ukinuta. 

-Visoki trgovački sud preinačio je odluku Trgovačkog suda. Privremena mjera je ukinuta. Više nema zabrane korištenja imena- kazao je Nogolica, a uzbuđenje nije skrivano ni Jasenko koji je ostao bez teksta.

-Dobio sam i ja informaciju prije par minuta. Ovo toliko dugo traje. Nisam čovjek koji nema riječi, ali sada ne znam što bih rekao. Jučer smo imali koncert i o svemu smo razgovarali. Sve je ovo visilo nad bendom, morali smo slušati sve i svašta. Sada bih se volio vidjeti s ostalim članovima benda, ne moramo govoriti već samo u tišini sjediti- rekao je Jasenko pa dodao: -Među nama nema zle krvi, ali bilo bi nezgodno da smo morali ići s imenom Houra grupa jer svi znamo da to nismo. Puno hvala svim organizatorima koncerata i nastupa što su radili dodatan posao. Sada moram popiti kavu, sabrati se jer sam stvarno ostao bez riječi- zaključio je Houra.

Menadžer Prljavog kazališta Damir Ramljak Tigar još nam je ranije kazao kako će bend i dalje nastaviti s nastupima, kojih ovog ljeta ima u cijeloj regiji, a sada je potvrdio kako će u Zadru, gdje danas imaju koncert nastupiti pod imenom ''Prljavo kazalište'' te prokomentirao odluku suda za koju kaže da je bila očekivana.

-U Zadru nastupamo pod imenom ''Prljavo kazalište''. Sudska odluka o ukidanju privremene zabrane korištenja imena bila je očekivana. Prljavci su autorski bend, autor je Jasenko Houra. Mi smo odluku poštivali u svim segmentima, nastupali smo pod drugim imenom ili bez imena. Tako smo u Splitu koristili naziv Houra samo kako bi nešto mogli staviti, nismo htjeli da sud određuje kazne, poštivali smo sve- kazao je Damir. Tihomir Fileš, nekadašnji menadžer i bubnjar benda kazao nam je kako se radi o privremenoj situaciji i mjeri te kako će ishod svega biti poznat već idućeg tjedna.

-Mogu samo reći kako se ovdje radi isključivo o privremenoj situaciji i mjeri,a kako će druga privremena mjera utjecati na ishod svega ovoga,vidjet će se već tokom sljedećeg tjedna.A  jedina važna presuda je ona u odvojenom sporu koji tek sada započinje pred istim sudom o zaštiti i povredi vlasništva mog žiga Prljavo kazalište- rekao je Fileš.

VIDEO Četiri godine bez velikog Olivera: 'Njegov duh ostao je u svima nama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije