Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život na imanju

Farma ima novog Gazdu, Josip: Mislim da je dorastao svim zadacima

farma
Foto: Nova TV
1/11
14.09.2015.
u 22:00

-O novom gazdi mislim sve najbolje- kazao je prošlotjedni Gazda Farme Josip Šimičić. Dodao je kako je Ivica sposoban, fizički jak i dobro komunicira sa svim ostalim farmerima.

Novi tjedan na Farmi donio je i novog Gazdu. „Vodi farmere sa što manje svađe i založi se za mir kao što sam to i ja radio. Iz žita izbacite kukolja!“ napisao je Matija u oproštajnom pismu te Farmu predao u ruke Ivici, kojemu je ostavio još i jedan dukat, dok je drugi ostavio Kristini.

-Počašćen sam s tim jer se uporno već tjedan dana zalažem izmiriti kokoše koje svakodnevno graču jedna na drugu. To što Matija traži, nije lako! Čim se digneš, koljačina do mraka, čim zaspu, e onda nema svađe!- kazao je Ivica kojemu je najteže palo to što sada kao Gazda mora spavati odvojen od farmera.

Imenovanje novog Gazde farmeri su dočekali s oduševljenjem. U izjavama su poneki farmeri već kazali kako je Ivica razuman i hoće svakome pomoći te da bi bilo dobro kada bi upravo on postao novi Gazda. I želja im se ispunila. Bivši Gazda Josip svog nasljednika je komentirao. -O novom Gazdi mislim sve najbolje. Mislim da će vodit Farmu odlično. Pametan je, sposoban, fizički jak i ima dobru komunikaciju sa svim farmerima- kazao je Josip.

Farmere je posjetio i Mentor Joža te im podijelio ovotjedne zadatke. Osim već dobivenih zadataka za Sajam, ovoga tjedna farmeri moraju ubrati paprike i ciklu iz vrta i ukiseliti ih za zimnicu, složiti razbacane daske oko farme te obnoviti kokošinjac – obložiti ga vapnencem i pokositi travu.

Kao pravi Gazda koji se založio za svoje farmere, tako je i Ivica već prvog dana gazdovanja odlučio zatražiti od Mentora Jože dozvolu da se svi bar sat vremena odmore nakon ručka, što su svi farmeri dočekali s oduševljenjem. Jedan od noviteta koji je Gazda Ivica među prvim donio, jest rotacijski sustav rada. Dok su se neki farmeri složili s njim, bilo je par njih poput Ivana koji su kazali kako smatraju da će biti korisniji Farmi ukoliko rade samo ono što ima najbolje leži. „Mislim da je u redu da se svi mijenjamo pa ćeš i ti znati što znači dići lopatu, tačke, šljunak a i znat će što znači prati suđe.“ kazala je odrješito Blaženka te zaključila: „Na Farmi nema žensko-muških poslova!“

Dok su neki farmeri proveli dan izrađujući boce te radeći poslove oko farme, Ivan, Aldo i Sara uputili su se u ribičiju. -Radije bih volio uloviti nešto veće!- izjavio je Ivan kojega najviše brine kako će uloviti pet kilograma ribe koje su dobili za zadatak do ovotjednog Sajma.

-Nemam baš puno iskustva, ali volim ribičiju. U Italiji sam znao dosta puta ići-  kazao je Aldo uživajući u pecanju.

Sutrašnji dan pred Gazdu Ivicu stavit će težak zadatak – izabrati sluge. Kako će se Ivica rukovoditi u donošenju odluke tko bi trebao biti sluga i sluškinja i koga će izabrati, doznat ćemo u sljedećoj epizodi.

>>Matija: Svađe pokreću Anna i Anamarija, najviše tračaju

>>Matija Pavić prvi farmer koji je napustio Farmu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije