Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeni dizajner

Ivica Skoko otkrio gdje pronalazi inspiraciju za svoje kreacije

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
22.10.2018.
u 08:00

Ivica Skoko otkriva što će 26. listopada pokazati na reviji u sklopu Bipa Fashion.hr-a.

Ivica Skoko već više od dva desetljeća nezaobilazno je ime domaće modne scene. Omiljeni je dizajner brojnih poznatih dama koje nerijetko za svečanije prigode biraju upravo njegove kreacije.

Uoči Skokine revije u sklopu Bipa Fashion.hr-a, koja je na rasporedu u petak 26. listopada pod pokroviteljstvom brenda Perwoll, dizajner otkriva jesu li poznate Hrvatice razmažene kada je riječ o odijevanju, ali i razmišlja li o odlasku iz Hrvatske ukoliko mu se ukaže dobra poslovna prilika.

Što ste nam pripremili za nadolazeću sezonu?

Bit će to opet raskošna kolekcija u kojoj prikazujemo midi i maksi haljine, ali razveselit ćemo i haljinama koje se mogu bez problema nositi i u dnevno-večernjoj varijanti tako da smo napravili mali zaokret od onoga što inače radimo. Bit će ovo kolekcija večernje mode koja nije samo za crveni tepih, unijeli smo dašak moderne elegancije u cocktail haljine.

Foto: PR

Lijepa Ivana Mudnić Dujmina na izboru za Miss Svijeta predstavit će se upravo u vašim kreacijama. Osjećate li posebnu odgovornost zbog toga?

Naravno da osjećam i to veliku odgovornost. Već duži period naše predstavnice nisu ni imale nacionalnu haljinu i drago mi je da izbor za Miss vraća na poziciju na kojoj zaslužuje biti. Osim što ovim haljinama predstavljam svoj brand, mi predstavljamo Hrvatsku na svjetskom izboru i zbog toga sam počašćen. Nadam se da će haljine doprinijeti odličnom plasmanu naše predstavnice. Posebno me veselilo dizajnirati nacionalni kostim kojemu sam naziv govori sve - Ponos Hrvatske...prepoznatljive "kockice" i dukati koji asociraju na medalje. Uistinu riječi su suvišne.

Koliko ste spremali haljinu u kojoj će nas Ivana predstaviti svijetu?

Kako se radila svečana haljina i nacionalni kostim trebalo je nešto više vremena, pri tome više rada je bilo na svečanoj haljini jer je kombinirana od nekoliko vrsti čipke, perli i perja tako da je bilo puno ručnog rada...sve u svemu od ideje do realizacije prošlo je desetak dana.

Nedavno sam razgovarala s Jelenom Rozgom koja mi je rekla da joj je Instagram stilska inspiracija. Pronalazite li vi inspiraciju za neke vaše kreacije na društvenim mrežama?

Apsolutno me ne inspiriraju fotografije na društvenim mrežama. Inspiriraju me tkanine, ali naravno da pratim domaće i strane dizajnere. Ne pratim stiliste i influencere jer stvaram svoje kreacije i postavljam vlastite trendove. Inspiraciju zaista pronalazim u lijepim tkaninama, krojevima i kombinacijama koje iznenađuju.

Oblačili ste mnoge poznate žene. Koga bi još željeli vidjeti u svojim reakcijama?
Ne razmišljam tako. Radim za svakoga kome se sviđa moj dizajn, suradnje se događaju nekako spontano što mi je najdraže i svaka žena kojoj radimo haljinu je posebna i jedinstvena pa su takve i haljine. U tome je i čar ovog posla.

Foto: PR

Poznate dame često prati glas da su pomalo razmažene i da imaju posebne prohtjeve. Jeste li se susretali s takvima do sada?

Na svoju sreću uistinu nisam imao nekih neugodnih iskustava, izvolijevanja, inzistiranja i prohtjeva. Sve je stvar dobre komunikacije i procjene. Osim toga nije da inzistiram na oblačenju pojedinih dama, one dođu k nama, mi smo otvoreni za razne suradnje.

Biste li ikada napustili Hrvatsku da vam se ukaže dobra poslovna prilika?

Sasvim sigurno vam mogu reći da ne bih nikad napustio Hrvatsku, ali raditi projekte ili boraviti negdje radeći na nekim projektima i poslovnim suradnjama, zašto ne. Moj brend je hrvatski brend visoke mode i drago mi je što možemo i mi i moje kolege rame uz rame koračati s dizajnom stranih kreatora.

Pogledajte kako poznate Hrvatice izgledaju bez šminke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije