Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomaže prijateljici

Ivana Paradžiković objavila potresnu objavu: 'Bebine šanse da preživi su nikakve, molim vas, pomozite'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
04.05.2022.
u 11:39

"Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja 4 tjedna toliko je uznapredovao da su bebine šanse da preživi... nikakve", započela je Ivana.

Televizijska novinarka i voditeljica Ivana Paradžiković (41) svojim je pratiteljima podijelila potresnu priču prijateljice Mirele i molila za pomoć. Naime, kako je otkrila njezina prijateljica koja je trudna, nakon jednog odlaska ginekologu doznala je da njezina beba ima tumor.

"Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja 4 tjedna toliko je uznapredovao da su bebine šanse da preživi... nikakve", započela je Ivana pa dodala.

"Ako kojim slučajem preživi, bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga. Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju nijedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa jest: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele? U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen", objasnila je voditeljica te pozvala sve da joj pomognu.

"Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška. Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?! Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra... da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća? Molim vas pomozite! Sherajte", poručila je Paradžiković.

Podsjetimo, Ivana je morala napraviti novi profil na Instagramu jer joj je stari hakiran. Naime, sredinom ožujka nestala je s ove društvene mreže, a sada se ponovno javila na novom profilu.  "E, moja ti. Nestala u dva klika! Sve sam pokušala. Službeno i neslužbeno, ali nema povratka. Na nekoliko godina života on je samo stisnuo 'izbriši'. Budući da sam ja nasjela na foru, možda nekome pomogne ovaj post",  započela je te dodala da je očito u pitanju ista osoba koja je hakirala profil i chefu Mati Jankoviću i Martini Matušin. 

VIDEO Objavljene snimke s Livajine svadbe

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Svračak
Svračak
12:21 04.05.2022.

Ne razumijem kakva se pomoć očekuje u Sloveniji? Da li abortus ili eventualni pokušaj liječenja. I kod nas se rade medicinski opravdani abortusi i mislim da tu nema ništa sporno.

DU
Deleted user
12:07 04.05.2022.

Užas. Svako dobro prijateljici, ali....... Ako je dobila "ispod stola" informaciju gdje joj se može pomoći, trebala bi poslušati savjet. Plod se mora što prije ukloniti. Ne treba zaboraviti da u određenom stadiju trudnoće plod dobiva samostalni krvotok, no ipak je povezan do rođenja pupčanom vrpcom s majkom, što znači da preko dijela krvotoka prima hranu od majke. Kako su vaskularni sustavi povezani, postoji i mogućnost da poneka tumorska stanica dospije i u tijelo majke, čime je ona također izravno ugrožena. Ako za to nesretno dijete ne postoji šansa da preživi ili da postoji, ali da bude trajni teški invalid, onda treba spašavati majku. Žena je mlada, bit će još trudnoća.

DR
DrugZoka
13:47 04.05.2022.

kolko nisko za samopromociju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije