Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VILIBOR SINČIĆ

Od onih sam očeva koji se noću bude nahraniti djecu

29.11.2017.
u 08:30

Obitelj je s nama podijelila fotografije svoje dvoje dječice, preslatkog Ksavera i malene Iskre koja je stigla u srpnju

Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira svoju su četveromjesečnu kćer Iskru “skrivali” kako bi njezine prve dane zaštitili od javnosti, te kako bi i sami “uhvatili” korak s dvoje malene djece.

Djevojčica stigla u srpnju

– Roditelji male Iskre postali smo 21. srpnja ove godine. Istina je da smo planirali imati još jedno dijete i zaključili smo da je najbolje vrijeme upravo sada, dok je Vladimira još doma sa Ksaverom. Inače, kada smo postali roditelji Ksavera, lani u svibnju, Vladimira je prepustila saborski mandat kolegi jer smo smatrali da je jako važno da djeca budu s obitelji, s majkom. Za sada ne planiramo imati još djece, prvenstveno jer supruga želi u skorijoj budućnosti opet raditi – kazao nam je Ivan V. Sinčić koji je s nama podijelio i fotografije iz obiteljskog albuma s preslatkim Ksaverom i malenom Iskrom.

Unatoč brojnim obvezama, Sinčić kaže da se iznimno veseli svakom trenutku provedenom s obitelji.

– Kod djece nas oboje najviše veseli radost i zaigranost koju šire svuda oko sebe, zdravi su i veseli, više stvarno ne mogu poželjeti. Osim toga, raduje me svaki dječji trenutak, od neprospavanih noći, mijenjanja pelena do njihova smijeha. Od onih sam očeva koji se redovito noću bude kako bi nahranili, presvukli ili utješili djecu, a kako djeca rastu, tako je potrebno rjeđe ustajati jer u pravilu prespavaju cijelu noć – kaže nam čelnik Živog zida.

Iako s dvoje djece, obitelj Sinčić i dalje žive kao podstanari u stanu od šezdesetak kvadrata, ali, kažu supružnici, pomalo rade na rješavanju stambenog pitanja. Za sada, trude se uskladiti poslovne i obiteljske obveze.

– Trenutačno je veći teret brige oko djece na Vladimiri samim time što je na rodiljnom dopustu i ima manje poslovnih obaveza. Međutim, kako je i ona član Glavnog odbora stranke i aktivno je uključena u njezin rad i razvitak, djeca su moja kada ona ima sastanke ili obaveze. Trenutačno je malo teže jer smo u Zagrebu sami, no Ksaver će uskoro krenuti u vrtić – govori nam Ivan, inače rođeni Karlovčanin koji se ove godine kandidirao i za gradonačelnika Karlovca.

Kao potpredsjednik Gradskog vijeća Karlovca u kojem Živi zid ima čak pet mandata, često je na sjednicama Vijeća.

Hrvatska ima budućnost

– Dolazim na sjednice Gradskog vijeća kada god mogu. U Karlovcu smo kao obitelj često kod bake i djeda. Djecu gotovo uvijek vodimo kamo god da idemo, osim kada uzmemo večer za sebe pa izađemo sami, u pravilu jednom mjesečno – povjerava nam Sinčić.

Pa, iako je jedan od saborskih zastupnika koji gorljivo upozorava na probleme hrvatskog društva, od korupcije, do problema blokiranih građana, manjka ulaganja u obrazovanje, i iako svjestan da se stvari sporo mijenjaju, smatra da Hrvatska ima budućnost.

– Nisam od onih koji će djeci govoriti da idu van, jer u Hrvatskoj nema budućnosti. Baš suprotno. Svoju ću djecu učiti da je Hrvatska njihova domovina i da se moraju boriti da se u njoj bolje živi – zaključuje.

Komentara 8

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
09:00 29.11.2017.

trece djete ce se zvati Sovjetka ili Jozif,,,, Ukoliko imas ,a meni djelujes da imas hoces li svekolikoj javnosti pokazati svoju dijagnozu i medicinsku dokumentaciju ????? ;)

DU
Deleted user
09:33 29.11.2017.

A baš sam kupio paštetu. Sad se bojim otvoriti konzervu.

DU
Deleted user
08:58 29.11.2017.

i koja je svrha ovog clanka? zar mislite da je netko zaboravio cime se palfi bavila prije nego je ulovila vilibalda - pamte ju i sumjestani i policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije