Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sinčić u nu2

U više navrata smo odbili surađivati s tradicionalnim političkim elitama

Ivan Vilibor Sinčić
Nedjeljom u 2
26.11.2017.
u 15:11

Za svaku kunu koju dobije zviždač, on će spriječiti pet kuna štete u nekoj instituciji gdje radi, kazao je Sinčić u Nedjeljom u 2.

Trend Živog zida je jako dobar. To je rezultat našega rada, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva", prenosi HRT.

Poznato je da smo u više navrata odbili surađivati s tradicionalnim političkim elitama zato što su dovele Hrvatsku u stanje u kakvom jeste. Također i zato što ništa s njima ne možete riješiti, a to je dvaput pokazao Most, rekao je Sinčić. Ponovio je da je rast Živog zida poduprt njihovim radom. Zakonskih prijedloga bilo je deset. Sljedeći tjedan završit ćemo prijedlog zakon o zviždačima. Predviđamo za njih niz prava. Nema ih mnogo u godini dana, pa neće niti biti veliki troškovi. Za svaku kunu koju dobije zviždač, on će spriječiti pet kuna štete u nekoj instituciji gdje radi, kazao je. 

Pitajući ga da komparira situaciju ORaH-a i Živog zida, jer je, kako je kazao voditelj i urednik Aleksandar Stanković i ORaH prije 2-3 godine imao porast rejtinga, a danas ih nema nigdje, Sinčić je kazao da je prije 2,5 godine ORaH bio na 18% popularnosti. Međutim, mora se znati da geneza nastanka Živog zida i ORaH-a nije ista. 

– Mi smo četiri godine radili na rubu političke scene, a ORaH je nastao odvajanjem od SDP-a, kazao je. Čim su osnovani oni su već bili parlamentarna stranka. Ista je stvar i s Laburistima i cijelim nizom drugih stranaka – dodao je i naglasio mi smo od ničega došli i imamo drugačiju bazu, drugačiji program i drugačiju ideologiju. 

Osvrćući se na popis 14 amandmana na prijedlog proračuna Sinčić je rekao da Živi zid predlaže drugačiju raspodjelu za obrazovanje, izvannastavnu aktivnost, malo poduzetništvo, razvoj znanosti itd. 

Ne pamtim da je vlast, od 2000. otkad pratim politiku, prihvatila amandman oporbe. No amandmani imaju političku poruku da se upozori na ono što ne valja, kazao je. 

Govoreći o izjavi Ivana Pernara koji je kazao da je za Hrvatsku bitniji opstanak Srba nego kupnja borbenih zrakoplova, Stanković je napomenuo da Živi zid predlaže da se izdvoji nešto i za nacionalne manjine. U Hrvatskoj nije problem samo s hrvatskim narodom koji je većinski, nego i s manjinama. Najveća manjina su Srbi. No ovo je i politički amandman jer želimo vidjeti kako će zastupnik srpske manjine glasovati protiv samoga sebe, kazao je Sinčić.  

Cijelu emisiju pogledajte ovdje.

Komentara 11

DU
Deleted user
15:41 26.11.2017.

Danasnje uskrsnuce Stankovica samo dokazuje da je Hrvatska Vlada kao i Plenkovic ovisnici o Pupovcu.Nazdravlje HDZ-ovci.

CR
cromak
20:07 26.11.2017.

Gazda kineskog zida i Stankovic zajedno, jeli to moguce, da budala sa budalom, imaju nesto pametno komentirati, vise ne placam TV pretplatu, na taj nacin rijesiti se ti spodoba pametnom dosta.

Avatar unačelu
unačelu
15:57 26.11.2017.

Bitniji mu je opstanak Srba nego opstanak nadzvučne komponente HVa..kao da jedno isključuje drugo. Ne reče nam samo koliko mu je bitan ostanak Hrvata, mada i ove elite koje se izmjenjuju na vlasti ne brinu puno o tom pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije