Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što otkriva ukus u glazbi?

Inteligentni ljudi slušaju Radiohead, a oni s manjom inteligencijom Beyonce?

beyonce
Foto: John Rahim/Press Association/PIXSELL
26.10.2014.
u 18:20

Griffith tvrdi kako njegovo istraživanje pokazuje 'korelaciju između glazbenih preferencija i inteligencije'

Najnovije istraživanje pokazuje kako vaš glazbeni ukus može otkriti koliko ste inteligentni, javlja Metro. Virgil Griffith, američki softver dizajner ispitao je vezu između omiljenih glazbenih izvođača američkih učenika i njihovih rezultata na testovima inteligencije.

Griffith tvrdi kako njegovo istraživanje pokazuje 'korelaciju između glazbenih preferencija i inteligencije'.

Koristio se Facebookom kako bi otkrio koliko lajkova od strane studenata imaju pojedini izvođači te ih usporedio s rezultatima testova koje su polagali prilikom upisa na fakultet.

Rezultati ovog 'znanstvenog' istraživanja pokazali su kako su studenti koji slušaju Radiohead i Beethovena inteligentniji od onih koji slušaju Beyonce i Bon Jovie. Među omiljenim izvođačima 'inteligentnijih' studenata našle su se i grupe Counting Crows, U2 i Coldplay.

Cjelovite rezultate pogledajte ovdje.

>> Zašto slušamo Cecu i Lepu Brenu? Narodnjake u hrvatske gradove nisu donijeli došljaci

 

Komentara 7

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
19:29 26.10.2014.

Pa tko onda sluša narodnjake i Severinu!!!Valjda oni bez ...............??

ST
stefj
10:07 27.10.2014.

Slično je i kod nas, nisam upoznao neke inteligentnije ljude da slušaju Severinu. Sad, da li je to stvar utjecaja okoline ili baš inteligencije, mislim da ima i jednog i drugog, isto kao što možemo tvrditi da na inteligenciju utječe okolina... Mada, isto tako ne znam pametne ljude koji slušaju Arsena Dedića, osim onih u državnoj službi ili kulturi. Kakve zaključke iz toga izvući?

CH
cheGarava
10:17 27.10.2014.

A na sto se najbolje plese i zabavi? Cijeli sam zivot filozofirala i slusala samo "pametnu" muziku i imala 0 % zabave...sada sam se prebacila na narodnjake,imam mrak ekipu i ludo se zabavljam...pa kakav bi se zakljucak dao iz toga izvuci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije