Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIHANA BABIJ

Igram tenis, plešem folklor, imam šest sestara i brata

Tihana Babij
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
02.12.2018.
u 18:35

Puno se prašine diglo oko izbora nacionalnog kostima koji je sašila Mirsada Jureša. Ja se na loše komentare uopće ne osvrćem. Čitam samo dobre

Tihana Babij (18) bit će četvrta hrvatska Miss Supranational koja će nas predstavljati na svjetskom izboru koji će se održati u subotu, 7. prosinca u poljskom zimskom centru Krynica Zdrój. Prije Tihane na ovom prestižnom izboru ljepote sudjelovale su Lucija Grmuša, Petra Bojić i Eni Šukunda. A Tihana će barem po jednoj stvari biti upamćena na ovom izboru: dolazi iz najbrojnije obitelji u odnosu na sve ostale kandidatkinje. Nedavno je od mame Marijane i tate Tihomira stigla najnovija prinova – Monika.

– Ima nas ukupno osam, sedam ženskih i jedan muški. Ja sam druga po redu. Najstarija je Jelena, pa sam onda ja slijede Miro, Katarina, Anamarija, Lana, Lara i Monika. Sve smo u rasponu od jedne do dvadeset godina. Svi živimo u istoj kući. Još se nitko nije udao – našalila se Tihana, dodavši:

– Nikad nam nije dosadno, a najljepša su okupljanja za Božić i Novu godinu. Najčešće se družim s Jelenom, najstarijom od nas. Ona me često vozi s obzirom na to da jedina ima položeni vozački ispit – rekla je Tihana.

Tihana Babij
1/25

Rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu, a zanimljivo je da je kao mala prvo počela trenirati tenis koji je trenirala desetak godina. No, kako je upisala Zrakoplovnu školu, tenis je otišao u drugi plan.

– Tenis sam zavoljela kao mala gledajući ga na televiziji. Počela sam trenirati na teniskim terenima Maksimira, a onda sam se prebacila u klub Chromos na Savici koji mi je bio blizu kuće. Nekad sam znala i dvaput dnevno ići na treninge. Išla sam na neke manje turnire, osvojila sam i nekoliko medalja. Uvijek sam igrala iza osnovne linije, nikad nisam izlazila na mrežu. Moj trener Saša bio je u jednom trenutku trener Borni Ćoriću koji je također bio član Chromosa. Uzor mi je bila Serena Williams. I dan-danas pratim sve njezine mečeve. Naravno, kad stignem – istaknula je Tihana kojoj je najjači teniski udarac bio bekhend.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kad već nije stizala na teniske treninge, stizala je na probe folklora u Dugom Selu.

– Moji roditelji su porijeklom iz Plehana. Ondje sam jednom prilikom gledala nastupe KUD-ova i to mi se jako dopalo. Odmalena sam uvijek bila za ples. I tako sam se upisala u KUD Rodna gruda i u dvije godine naučila sve vrste plesova. S plesom sam puno putovala, puno nastupala. Primjerice u Njemačkoj, Austriji, Albaniji. U KUD-u nas ima dvadesetak plesača – rekla je Tihana

Jednog dana želi biti kontrolor leta.

– Imam još jednu godinu. Škola je malo teška, ali redovno učim pa nema problema. Bila mi je zanimljiva praksa, morala sam proći svih pet sektora na aerodromu – cargo (op. p. teret), putnički terminal, koordinacija prometa, vatrogasci i rampa za popravljanje zrakoplova. Meni je najzanimljivije bila koordinacija prometa – istaknula je Tihana.

Ove godine život joj se malo preokrenuo naglavačke od trenutka kada se prijavila za izbor Miss Supranational dijaspore. Pobijedila je u Beču na regionalnom izboru, a potom je pobijedila na finalnom izboru u Vodicama.

– Drago mi je da sam pobijedila baš u Vodicama. Naime, u tom mjestu ljetujem svake godine i u tom mjestu sam prvi put prohodala – istaknula je.

U početku nije bila za opciju da ide na izbor ljepote.

– Istina, puno sam razmišljala, nećkala sam se. Iskreno, nisam se vidjela u tome, a sad se posve vidim u izboru ljepote. Zanima me modeling, zanima me nošenje revija. Često sam na TV-u znala gledali modne revije, posebice mi se dopala revija Victorije Secret, kaže Tihana.

U Beču je upisala tečaj stranih jezika.

– Učim engleski, njemački i talijanski. Najbolje mi ide engleski koji se jako dobro može naučiti gledajući filmove. No, u zadnje vrijeme nisam imala puno vremena i ne sjećam se kad sam zadnji put bila u kinu ili kada sam zadnji put gledala neki film. Sad kad sam imala zaista puno obaveza, svaki slobodni trenutak koristila sam da odspavam, a ponekad sam znala otići u teretanu kako bih održavala formu – rekla je Tihana.

Od silnih obaveza ipak je uspjela otići sa školom na maturalac. I to ni manje ni više nego u Grčku, na čuveni otok Zakintos.

– Uh, na tim divnim plaćama uspjela sam snimiti meni neke jako dobre fotografije – istaknula je aktualna Miss Supranational Hrvatske.

Na društvenim mrežama, posebice Facebooku, cijela je obitelj aktivna, a jedna od najaktivnijih je baka Jela.

Već je 15-ak dana u Poljskoj i sprijateljila se s jako puno kandidatkinja.

– Mislila sam kako će mi biti teško jer idem sama. U planu je bilo da me prvo moji voze, ali sam na kraju išla avionom. Opet, ispalo je predobro bez obzira na to što su mi govorili da će mi biti kao u vojsci – dizanje u šest, obaveze cijeli dan i tako dalje. No, nije bilo tako. Kad se sjetim svog prvog izbora u Beču, tresle su mi se noge, pogotovo u prvom izlazu. A sada nemam nikakve treme. S lakoćom izlazim na modnu pistu – istaknula je Tihana.

Rekla je da obožava gledati nogomet i da je uživala u svakoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

– O kako sam navijala, sve se treslo – zaključila je Tihana kojoj držimo fige da ostvari što bolji plasman na svjetskom izboru.

Pogledajte video:  Bile su najljepše glumice Hollywooda i onda su lice uništile botoksom

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
19:13 02.12.2018.

supra ????...pa svaki kvart treba jednu misicu...idemoo

LU
Lujo123
22:25 02.12.2018.

ovo je seksistički i to treba ohmah zabraniti - Istanbulska konvencija se ne provodi dodsljedno! U tangama trebaju paradirati anemija i njonjo, a ne ove žene! Hahahahahahahahahahahahahaha!

DE
Deodatus
07:12 03.12.2018.

Previše vas je djece a još nitko nije homoseksualac. Ovo je čista nepravda, vrijeđate ove što su u manjini...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije