Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

'Htjela sam se ubiti, no muž me spasio donirajući mi bubreg'

Danas 78-godišnja glazbenica pobijedila je rak i preživjela moždani udar i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja otkazali su joj bubrezi
07. listopada 2018. u 09:04 2 komentara 1573 prikaza
Tina Turner
Foto: Tobias Schwarz/DPA/PIXSELL

Američka rock legenda Tina Turner otkrila je u svojim memoarima koji će se uskoro naći u redovitoj prodaji da je pomišljala na samoubojstvo prije dvije godine, no spasio ju je suprug doniravši joj svoj bubreg.

Velika tragedija Sin Tine Turner počinio je samoubojstvo

Danas 78-godišnja glazbenica pobijedila je rak i preživjela moždani udar i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja otkazali su joj bubrezi, otkrila je u autobiografiji čije je izvatke prenio Daily Mail.

Bubrezi su radili s 20 posto kapaciteta i brzo su propadali do prosinca 2016., povjerila je Turner u knjizi te ispričala "Preda mnom je bio izbor: redovite dijalize ili transplantacija bubrega. Samo transplantacija dala bi mi stvarne izglede za gotovo normalan život. No izgledi za donora bili su slabašni", rekla je.

U to doba Švicarska, u kojoj pjevačica živi, bila je po broju donora među najnižima u Europi, a to je značilo "da ja, u dobi od 75 godina nikada neću biti upisana na listu čekanja", kazala je.

bubrezi Pročistite ih! Bubrezi su jedni od najvažnijih organa u tijelu, evo kako ih održati zdravima

Bila je očajna jer su otrovi preuzeli njezino tijelo, nije mogla jesti i počela je razmišljati o potpomognutom samoubojstvu. 

Tada je njezin suprug, njemački izvršni producent Erwin Bach, povukao hrabar potez. Rekao je da ne želi drugu ženu niti drugi život i predložio da joj daruje svoj bubreg. 

Unatoč tome što je operacija bila opasna za Turner koja ima slabo srce, transplantacija je izvedena 2017.

Tužni dani rock-bake Tina Turner sebe je spasila, ali sinu nije mogla pomoći

"I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti", napisala je pjevačica u svojoj autobiografiji "Tina Turner:  My Love Story" (Moja ljubavna priča) u kojoj ohrabruje ljude da doniraju organe.

>> Pogledajte video o zvijezdi Instagrama koja je napravila ogromnu reklamu Hrvatskoj

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.