Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.10.2019. u 09:57

Zahvaljujući rijetkoj kombinaciji nepripremljenosti za emisiju, samodopadnosti i nepoznavanja materije o kojoj govori, do sada su poput heroja emisiju već napuštali Zdravko Mamić, Kusturica, Ivo Sanader, opet Mamić, pa čak i Milorad Dodik.

Nema par tjedana kako sam baš na ovim stranicama pisao o emisiji "Nedjeljom u 2" koja je sasvim nenamjerno podigla rejting Miroslava Škore u izbornoj utrci.

Nakon njegova gostovanja, naime, u kojemu se o njemu nisu udostojili ni napraviti uvodni prilog kao što to čine sa svim gostima te u kojemu su ga sasvim bezuspješno pokušali diskreditirati nekim sasvim promašenim pitanjima, popularnost u narodu i nije mu mogla ništa drugo nego porasti. To čak ni onom poslovično beskorisnom Crodemoskopu nije promaknulo...

U spomenutoj emisiji to, međutim, nije bio prvi put da, želeći nekoga na silu prikazati negativnim, voditelj izazove sasvim suprotan efekt u javnosti. Zahvaljujući rijetkoj kombinaciji nepripremljenosti za emisiju, samodopadnosti i nepoznavanja materije o kojoj govori, do sada su poput heroja emisiju već napuštali Zdravko Mamić, Kusturica, Ivo Sanader, opet Mamić, pa čak i Milorad Dodik. Vjerojatno bi i čistačica Tarika Filipovića, o čijoj sam krađi tom prilikom također pisao, kod Stankovića ispala zaposlenica godine. Ili, što ja znam, ono podjednako nevjerojatno što se dogodilo protekle nedjelje: Jelena Veljača glavni borac za prava svih selmi hayek ovoga svijeta... Aleksandar Stanković je, da zaključim ovo prisjećanje na svoj stari tekst, jednostavno loš voditelj. Ne mogu stoga nikako shvatiti sve ove silne napade koji su posljednjih dana usmjereni prema njemu zbog načina na koji je vodio emisiju, pitanja koja je postavljao i stava koji je izrazio. Ako išta, trebalo bi ga pohvaliti jer je, evo, barem dosljedan u lošem načinu vođenja. Moguće da napadi na njega sada dolaze zato što je inače razgovore vodio na ovaj način uglavnom samo s gostima koje njegovi vjerni gledatelji unaprijed ne simpatiziraju,pa im nije smetalo kada ih se prekida dok pokušavaju dati razuman odgovor na neko nerazumno pitanje, ali kako je ovaj put tu nesreću da sjedi preko puta njega imao netko tko im je svjetonazorski mnogo bliži, negativno su se iznenadili i lavina negativnih komentara nezaustavljivo se zakotrljala. To je kao ono, palo mi je na pamet, kada imate prijatelja koji zadirkuje nekoga drugoga tko ni vama nije drag pa onda u tome uživate i podržavate ga bez obzira na to je li u pravu, ali u jednom trenutku on se isto tako namjeri na vas pa vi tek onda shvatite s kakvim čovjekom, u ovom slučaju voditeljem, imate posla. Odjedanput vam više ni "Vjetar u kosi" nije dobra emisija...

Ono, međutim, što je i drugoj strani ovog veoma podijeljenog društva, pa i u smislu televizijskih preferencija, do sada bilo i više nego jasno, to je da on nikada nije drugačije ni vodio emisiju nego što je to bio slučaj s ovom u kojoj je gostovala Jelena Veljača. Iz nedjelje u nedjelju, naime, on intervjue vodi na ovako neprihvatljivo subjektivan način, nepristojan je, inzistira na marginalnim temama, zlonamjeran je, ćelav, iznimno iritantan te krajnje neprofesionalan, samo je nekima, čini mi se, trebalo dvadeset godina da to primijete. TV ružu dodjeljujem ovotjednoj emisiji upravo zato što bi, evo, mogla dovesti do toga da se društvo napokon ujedini po nekom pitanju, pa makar ono bilo i to koliko je Aco Stanković, zapravo, loš voditelj... (Pri tome treba jasno istaknuti da nije šovinist, zlostavljač, mrzitelj žena ni netko tko negira nečija prava. To nipošto! On je samo, ponovit ću još jedanput, ovaj put u njegovu obranu: nedovoljno talentiran za svoj posao i nedovoljno vrijedan da to nadoknadi). Elem, ova emisija s nekim drugim voditeljem mogla je biti odrađena na dva podjednako profesionalna načina i u oba slučaja bila bi gledljiva, a možda čak i poučna. Jedan bi bio normalan i primjeren s obzirom na najrecentnija zbivanja u Zadru te prosvjede diljem Hrvatske, a zbog čega je, nadam se, gošću i pozvao - da razgovaraju upravo o tome! A drugi, ne tako džentlmenski način, ali podjednako legitiman, da napadne svoju gošću ako smatra da neki od zahtjeva inicijative koju reprezentira - poput pokretanja stegovnog postupka protiv suca jer su nezadovoljni njegovom odlukom, na primjer, ali i nekih drugih koji su bliski onoj izjavi predsjednice da pravosuđe treba slušati ulicu - osim što su granično skandalozni, nisu ni izvedivi. Uopće nije, dakle, bilo potrebe u cijelu priču uvoditi lijepu Hayekicu za koju mu je s punim pravom rečeno da nema što tražiti u njezinim privatnim odlukama.

Cijeloj inicijativi, međutim, nije ovom emisijom nanesena nikakva šteta. Baš naprotiv! Učinjena im je - baš kao i Škori prije nekoliko tjedana te svima ostalima na početku teksta navedenima, ali i mnogim drugima koji su kroz sve ove godine koje Stanković provodi u poziciji moći bili njegovi gosti - ogromna usluga. Puno im je ovo, naime, bolje ispalo, nego da su samo izrecitirali svoje stavove i informirali nas o tome čime se bave jer, jasno, nisu prvi koji to rade niti je borba s njima započela, ali zahvaljujući ovom gostovanju, prometnuli su se, bez ikakve sumnje, u nositelje cijelog pokreta.
A za sve to je, nota bene, opet kriv on - bijeli heteroseksualni muškarac!

 

 

Komentara 17

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
10:12 26.10.2019.

navjerojatna je satisfakcija vidjeti kada dialozi ljevičarskih ideoloških podtipova kulminiraju nečim ovakvim, to je dokaz koliko su lijeve ideologije stalno i uvijek spremne ići u još veći apsurd od onog koji im je sadržan osnovnim postavkama...

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:20 26.10.2019.

Soroševa propaganda tj njegovi novinari po svaku cijenu Veljaču žele postaviti kao moralnu vertikalu .Soroš i mediji oranizirano nameću Sarnavkinu nasljednicu ....jeftino i prozirno do bola

SO
sohnahoakasaa
10:06 26.10.2019.

loši zli opaki mrzitelji najprije sebe a onda naravno i drugih. Bolesno je sve što pliva 'gore'. Kad budemo htjeli živjeti u normalnom društvu onda bumo i živjeli. Od piskarala koji se zovu novinarima i nas čitatelja svih gadarija, laži i konsturkcija 'istina' nema koristi. I mi koji sjedimo za računalima ne znamo često kak komentirati. Ak je to fino i uglađeno oni ne razumiju a ako pišemo u njihovom stilu onda smo isti. Sve češće ne čitam komentare pa me nebu 'povleklo' nadam se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije