Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vertige Francuski trash horor

Hrvati kao gorštaci željni krvi mladih Francuza

highlane
23.12.2009.
u 15:58

Naš reklamni slogan “Kad srce kaže ljeto - kaže Hrvatska” francuski filmaš Abel Ferry proširio bi i na druge organe i dijelove tijela: bubrege, crijeva, vrat, oči..

Naš reklamni slogan “Kad srce kaže ljeto - kaže Hrvatska” francuski filmaš Abel Ferry proširio bi i na druge organe i dijelove tijela: bubrege, crijeva, vrat, oči... Naime, u najnovijemu Ferryjevu filmu (nikako ga ne brkati s kultnim američkim filmašem Abelom Ferrarom) “Vertige” skupina mladih francuskih planinara nađe se na hrvatskoj planini Risnjak, a ondje ih dočekaju događaji koji se najslikovitije mogli opisati kao mješavina “Oslobađanja” i “Noći živih mrtvaca”.

 Nismo mi takvi

 Dakle, krvoločni gorštaci s Risnjaka željni su ljudskog mesa, a sve to Ferry prikazuje u stilu pravog horor-trasha koji će ovih dana izazvati zasigurno brojne uvrijeđene komentare i obrane tipa “nismo mi takvi”. A nije teško ni zamisliti da, po našoj navadi da sve one koji imaju neke pogrešne predožbe o nama, ministar turizma Bajs pozove  Francuza da ljetuje kod nas i osobno ga provede Risnjakom, noću, kako bi pokazao da su naši ljudi miroljubivi i nimalo ljudožderi kakvima ih on prikazuje.

 Zagrebačka marihuana

 Dakako, priču bi bilo glupo doživljavati na osobnoj razini jer teško da je Ferry mogao imati neku ozbiljniju namjeru u pogledu karakterizacija, mnogo je vjerojatnije da mu se ovaj kraj tek učinio dovoljno egzotičnim za doživljaje svojih junaka.

Inače, film je sniimljen u austrijskim Alpama, a poveznica s Hrvatskom je i scena u kojoj jedan od junaka govori da je kupio marihuanu u Zagrebu. Francuski redatelj i dosad je bio poznat po horor-inačicama, a jedna od najpoznatijih je “Dobar, ružan i zombi”.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
00:01 25.12.2009.

Mora da su Francuzi vidjeli ministra Milinovića.

LU
lux020
16:10 23.12.2009.

Mi smo u svakom pogledu napredniji i kulturniji od Francuza.

IK
ime korisnicko
17:59 23.12.2009.

Kaj bi se uvrijedili. Ovo nije nista, bezvezni trash filmic. Pravi horor je npr. onaj sudac koji se \"rukovao\" s kosarkasicom. I nakon toga potez nase policije i pravosudja. Da ne govorim kakav se horor tek moze snimiti o putovanju hrvatskim vlakovima. Ili o tome kako se Dinamu daje vise novaca nego za djecije vrtice u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije