Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.09.2020. u 17:36

Za koji dan ćemo vidjeti koliko će njih s Trga kukati epidemiolozima i liječnicima iz te hitne pomoći, kad saznamo koliko je lažne korone besplatno podijeljeno među njima

Što je to demokracija? Demokracija je kad se u Zagrebu u subotu održi Festival slobode na kojem se usprkos zabrana širih okupljanja okupi dvije, tri tisuće ljudi. Bez maski, dakako. Pa su tako i uporna zanovijetanja organizatora, da netko nekome nešto brani, pokazala da se njima ne brani niti ono što je drugima već mjesecima zabranjeno.

I usprkos toga osjećali su se dovoljno "zabranjeno" da se na svom produženom internetskom portalu obruše na moj tekst iz Večernjeg lista objavljen dan prije, kao dokaz da im se nešto navodno brani. Potpuno izvrćući teze, bez obzira što se u tom tekstu nije govorilo baš o nikakvim zabranama.

Dapače, sasvim suprotno, navodeći poduže citate objava organizatora festivala, njihove vlastite riječi, samo sam se pitao kako to da su se pet dana prije tzv. Festivala naglo odrekli termina "prosvjed" i rukama, nogama i priopćenjima počeli objašnjavati javnosti da se ne radi o nikakvom prosvjedu već o "miroljubivom okupljanju".

Vjerojatno baš zbog toga nisu objavili i link na tekst, nego samo screenshot, jer bi onda njihovi sljedbenici vidjeli što u tekstu stvarno piše. Dakle, ja koji sam izravno napisao da nema ničega lošeg u "prosvjedu", jer je bilo očito da će protiv nečega protestirati, sam "kriv", a oni koji su kompromiserski javno odustali od prosvjeda su navodno pod medijskom prijetnjom "zabrane"?

I onda se na navodno liberalnom Festivalu slobode pojave Bujanac, Hasanbegović, Vidoivić-Krišto i Pernar, što bi prema organizatoru vjerojatno bilo "apolitično", ako ne i miroljubivo. Sve to samo pokazuje nedoraslost ovakvih domaćih prosvjedara i zaštitnika demokracije i sloboda, nesuvislost poput tabli s natpisima "korona je laž" s kojom su se djeca prešetavala po Jelačić placu, i onako za kamere pokušala iskazati ogorčenosti zabranama, iako ih se tamo okupilo par tisuća, usprkos ograničenja okupljanja.

 Što se mene tiče, mogu se i ne moraju cijepiti s čim god hoće, mogu jesti ili ne jesti što god hoće, mogu i podržavati teorije zavjere kakve god žele, ali bi se prvo trebali cijepiti protiv gluposti. Jer su ovakve djetinjarije, kao i nastupi pred staračkim domovima istog dana, bedasto i opasno  uvjeravanje najrizičnijih skupina da je korona laž, nakon što je samo u splitskom domu umrlo 18 štićenika.   

 Nitko ne traži od ovakvih prosvjednika da budu upućeni znanstvenici, no, niti ne moramo pljeskati ako je očito da imaju političku agendu koju prikrivaju, a dokazi za njihove teze o koroni su na razini nimalo naivnog i opasnog pamfleta. Kompromiserski pristup vlastitom prosvjedu, koji to navodno nije bio, pa su ga tako i "prijaviti policijskoj upravi Zagreba", očito ih boli dovoljno da su spremni optuživati druge radi vlastite medijske promocije, iako su ih baš mediji dovoljno tetošili.  
Hrabar napad na kombi hitne pomoći najveći je prosvjedni rezultat ovog miroljubivog festivala, a za koji dan ćemo vidjeti koliko će njih s Trga kukati epidemiolozima i liječnicima iz te hitne pomoći, kad saznamo koliko je lažne korone besplatno podijeljeno među njima.   

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

HI
hadezeovac_iz_sumadije
18:21 06.09.2020.

Pa svi smo vidjeli video. Nikakvog napada nema, ljudi su se uredno razmaknuli da propuste hitnu, hitna se nasred trga među masom okrenula i otišla bez pacijenta. Nikakvog pacijenta nije bilo, nikakve intervencije nije bilo, samo stožeraška podvala.

AN
antiekstremist
07:20 07.09.2020.

Krajnja desnica se vraća na realnih 5% u Hrvatskoj.

MI
mile06
23:09 06.09.2020.

Koji je to Konj od Sofera da je usao medju Masu Ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije