Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIMOTEO CRNKOVIĆ

Hipnotizer novog showa Nove TV: 'Poznatim Hrvatima pomogao sam da se riješe fobija'

Timoteo Crnković
Foto: RTL
1/4
17.10.2019.
u 07:00

Timoteo Crnković u novoj će emisiji Nove TV "Zvijezde pod hipnozom" dovoditi slavne Hrvate u razne situacije

Zabavni show “Zvijezde pod hipnozom” ove subote stiže na Novu TV. Producenti najavljuju pregršt zabave jer ovaj jedinstveni show preuzima kontrolu nad poznatima i dovodi ih u nevjerojatne situacije i to sve pod – hipnozom! Koncept emisije je takav da voditelji Dušan Bućan i hipnotizer Timoteo Crnković u studiju showa jednom tjedno ugoste zvijezde koje su pristale proći kroz proces hipnoze. Tako ćemo u prvoj emisiji moći vidjeti kako će Ricardo Luque pod hipnozom postati snagator opsjednut vlastitim mišićima, a Ivana Banfić pretvorit će se u šopingholičarku koja želi pokupovati sve u trgovini. Timoteo Crnković 31-godišnji je Bjelovarčanin, koji je više od 15 godina u svijetu iluzionizma, a iza njega je dugogodišnje iskustvo u Americi.

Bio sam sramežljivo dijete

– Zanimanje za iluziju rodilo se u mom djetinjstvu kada sam ostao fasciniran nastupima svjetski poznatog Davida Copperfielda. Počeo sam istraživati i otkrio da trebam početi s manjim iluzionističkim efektima koje sam u početku predstavljao roditeljima, obitelji i prijateljima. Bio sam vrlo sramežljivo dijete pa su mi nastupi uvelike pomogli u sklapanju novih prijateljstava, razvoju samopouzdanja i ostalih društvenih vještina. Društvo je obožavalo moje male predstave čime sam iluzionizam zavolio još i više jer sam otkrio da imam sposobnost nekome uljepšati dan i zauzvrat dobiti pljesak, osmijeh i novo prijateljstvo. Ta čarolija traje još i danas – priča nam Crnković.

– Strast prema hipnozi razvijala se paralelno uz iluziju. No tada sam hipnozu doživljavao kao odličan prateći element iluzionističkom nastupu. Sjećam se jako dobro svog prvog pokušaja hipnoze. Imao sam trinaestak godina i prvi dobrovoljac bio je prijatelj iz razreda. Hipnozu sam nastavio proučavati i u srednjoj školi, a kada su to otkrili i školski kolege, odmori su postali moje vrijeme za vježbu, a njima odlična zabava. Bilo je urnebesno, neki su halucinirali, neki bi zaboravili vlastita imena, a druge bih poslao na sat u fazi postsugestije, kada bi hipnotizirani izveo nešto smiješno za cijeli razred – kaže Crnković koji je hipnozu počeo ozbiljnije studirati nakon odlaska u Ameriku. Ondje je ova metoda vrlo popularan i uspješan oblik terapije i zabave.

– Obožavam putovati i upoznavati različite kulture pa često gostujem kao izvođač na kruzerima, no i dalje najviše volim hrvatsku publiku – priča Crnković dodajući da je hipnoza sigurna. To je samo jedno stanje poput sna, budnosti ili sanjarenja.

– Hipnozu možemo koristiti kada se želimo opustiti, riješiti određenih problema ili postati bolja, zdravija i potpunija osoba. Kada naučite koristiti hipnozu odnosno samohipnozu možete očekivati isključivo pozitivne posljedice. Hipnotizirana osoba ima apsolutnu kontrolu nad svime što se događa njoj i oko nje – kaže Crnković koji je angažman na Novoj TV dobio zahvaljujući preporuci kolege hipnoterapeuta.

Kampanja ‘Želim prestati’

– Nakon što sam im razbio sve mitove o hipnozi, zvijezde koje su se odlučile prepustiti tom predivnom stanju reagirale su fantastično. Imali smo bezbroj smiješnih situacija, a nekima sam čak pomogao da se riješe neobičnih fobija – kaže Timoteo i dodaje da je hipnoza odlična metoda za rješavanje brojnih problema.

– Prošle godine pokrenuo sam kampanju “Želim prestati” u povodu Svjetskog dana nepušenja. Nakon što mi je otac preminuo od raka koji se pojavio kao posljedica dugogodišnjeg pušenja odlučio sam posvetiti više vremena hipnozi u terapeutske svrhe kako bih pomogao onima koji se pokušavaju riješiti te loše i za zdravlje pogubne navike.

Odaziv je nažalost bio mali jer je hipnoterapija u Hrvatskoj još uvijek relativno nepoznata, a percepcija ljudi o hipnozi još je uvijek u sferi hollywoodskih filmova – kaže Crnković koji nakon ovog showa namjerava napraviti turneju po hrvatskim gradovima te pružiti priliku običnim ljudima da postanu zvijezde showa, ali im i pomoći

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije