Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Krivo ste shvatili'

Hauserov brat sad se opravdava zbog objave o 'kafanskoj večeri': 'Nema to veze s nacijama…'

Foto: instagram
1/8
31.12.2023.
u 16:26

Miron Hauser, inače trombonist i brat svjetski poznatog violončelista Stjepana Hausera sada se opravdao zbog škakljive objave koju je postavio na društvenu mrežu Facebook.

Brat svjetski poznatog i priznatog violončelista Stjepana Hausera, trombonist Miron Hauser, komentirao je posljednje koncerte u Areni Zagreb. Riječ je o "Kafanskoj večeri" koja je organizirana u zagrebačkoj Areni, a u kojoj su pjevali Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Jana, Zorana Mićanović, Emir Đulović, Mirko Plavšić, Šako Polumenta, Višnja Vitas i Ljuba Aličić uz pratnju kafanskog orkestra. Izvođači su se izmjenjivali na čak tri pozornice, a publika je s oduševljenjem pjevala narodnjačke hitove.

- Cijeli Zagreb je postao ne kafana, nego šator u Brčkom ili nešto takvo. Često sam čuo: 'Ah, vi Istrijani, vi ste oduvijek bili Titovi'... Svašta sam slušao o svome nedovoljnom hrvatstvu. Teško je ljudima objasniti da ste 91. bili u dječjem vrtiću, a isto im je teško objasniti, da su moji roditelji nakon tog rata, prodali auto da bi Stjepanu i meni kupili tenisice, da su sve uložili u naše školovanje. Da smo se itekako naradili, svi zajedno, da bi i on i ja postali magistri umjetnosti - započeo je Miron na svom Facebooku pa nastavio:

-  Naši fakulteti nisu bili ni lagani, ni jeftini, zato se nakon svega toga, osjećam prilično uvrijeđen činjenicom da se organiziraju potpuno neprimjereni eventi. U ovom momentu, ja imam 38 godina, šef-dirigent sam jedinog nacionalnog jazz orkestra. Znači, može se reći da značim nešto za kulturu ove lijepe naše. Ponosan sam što je tako, ali neke stvari smatram nedopustivima. Smatram da ne možeš u hotelu s 5 zvjezdica imati 'gažera' sa sintesajzerom i disketama, nego gudački kvartet ili jazz trio, itd.Nije da me itko pita, ali očito je da bi trebali. Ako ti mehaničar kaže što trebaš promijeniti na autu, ako ti doktor kaže koji lijek da popiješ, onda ću ti ja reći što da slušaš. Ako si u nečemu neobrazovan, onda pitaš onoga tko je obrazovan. Ima logike, zar ne? Sad ja imam pitanje za te koji su mene pitali, ono slavno pitanje, gdje si bio '91.? Gdje ste vi sada? Gdje su vam djeca? Što slušaju? S kim se druže? Za koga glasaju? Gdje ste, vi veliki 'rvati, dok vam glavni grad postaje šabački vašar? - napisao je.

 

1/8

 

VEZANI ČLANCI:

 

Za kraj se zapitao: - Ako je patriotizam to da plaćaš porez, to da promičeš hrvatsku kulturu, to da obrazuješ sebe i svoju djecu, to da smatraš nedopustivim da se organizira 'Kafansko večer' u Areni, onda sam itekako patriot. Što je sljedeće? Vendi Vukelić u Lisinskom?.

 

 

Nakon ove objave, postavio je i novu te se opravdao kako su svi pogrešno protumačili njegove riječi. Objavio je fotografiju na kojoj je ispisana turska poslovica. – Kada se klaun useli u palaču, on ne postaje kralj. Palača postaje cirkus – stajalo je na fotografiji, a ispod objave je napisao: - Za sve one koji su potpuno krivo shvatili moj post! On nema nikakve veze s politikom, nacijama, vjerama ni rasama! Smrt AMATERIZMU! – zaključio je Miron koji je iznošenjem svojeg mišljenja dobio veliku pažnju domaćih medija. 

 

VIDEO: Sandra Perković nekoliko sati prije vjenčanja: 'Uživaj danas u svakom trenutku'

Komentara 66

GR
Greben
16:49 31.12.2023.

Miron, moj naklon do poda!!! Skidam kapu za svaku izgovorenu recenicu, potpisujem svaku tvoju misao!!! I nemas se potrebe bilo kome opravdavat!!! Od srca ti zelim sve najbolje u Novoj 2024. godini!

Avatar Wronsky
Wronsky
18:24 31.12.2023.

Potpuno je u pravu, hrvatska mladež je očito izgubila kompas i umjesto kulturne glazbe, koja je oduvijek dičila hrvatsku naciju, izabrala je kafanski, cajkaški ukus, to jest, neukus. Očito je da susjedi, poraženi u ratu, pobjeđuju u miru. Bravo za Hausera!

MA
marta22
17:04 31.12.2023.

Brat Stjepan je priča za sebe, ali ovo što je napisao Miron je pun pogodak. Rijetko imamo prilike pročitati nešto tako kratko, jasno i pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije