Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak period

Hana o Hadžiavdagić-Tabaković o traumatičnom djetinjstvu: 'Jela sam konzerve od kojih su i mačke umirale'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
03.12.2021.
u 12:22

- Pišem vam o ratu jer želim da znate koliko ste sretni svi vi koji danas odrastate i živite u boljem vremenu, a svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine - poručila je influencerica svojim pratiteljima.

Influencerica i bivša TV voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković (37) na svom se Instagramu prisjetila djetinjstva koje je proživjela u opkoljenom Sarajevu. Naime, Hana je objavila nekoliko Insta Storyja na kojima je sažela svoju biografiju te je svojim pratiteljima, kojih ima više od pola milijuna, otkrila neke do sada nepoznate stvari o svom životu. 

Započela je s prisjećanjem na rano djetinjstvo za koje kaže da je bilo divno, razigrano i bezbrižno. Iako je dijete razvedenih roditelja kaže da je zbog toga na svojoj koži osjetila samo privilegije poput 

Naime, Hana je na nekoliko Instagram storyja podijelila kratku biografiju kako bi upoznala svoje pratitelje, kojih ima više od pola milijuna, o svom odrastanju i životu kakav je bio za vrijeme rata u BiH.

Hana se najprije prisjetila ranog djetinjstva za koje kaže da je bilo divno, razigrano i bezbrižno. Iako je dijete razvedenih roditelja, influencerica kaže da je zbog toga imala samo privilegije poput poklona s obje strane, dva ljetovanja i puno ljubavi i pažnje.

 No sretno djetinjstvo je brzo prekinuo rat u Bosni i Hercegovini i okupacija glavnog grada. - Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u povijesti modernog ratovanja -  napisala je Hana. 

- Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela kekse stare 40 godina (zalihe iz Vijetnama) i Ikar konzerve od kojih su čak i mačke umirale, a maštala o čokoladi - dodala je influencerica. 

Foto: Instagram

- Skupljala sam metke, gelere i čahure po dvorištu, jer za druge igre nažalost nisam imala vremena. Pišem vam o ratu jer želim da znate koliko ste sretni svi vi koji danas odrastate i živite u boljem vremenu, a svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine. Bez obzira na sve, ja sam kozmopolit, građanin svijeta... Naučena i odgojena da volim pa čak i one koji me povrijede. Ljude ne dijelim po nacionalnosti, vjeri, boji kože ili seksualnom opredijeljenu, nego po dobroti i zloći - zaključila je Hana koja se potom i zahvalila svojim pratiteljima na svoj podršci koju joj pružaju. 

Foto: Instagram

VIDEO Gledateljice napale Maju Šuput: 'Ovo je van svake pameti' 

 

 

Komentara 1

JV
Jugo Večernjak
12:32 03.12.2021.

Vidi vraga,ove komunjare ukinule mi zabranu komentiranja!!!!:) E mala,dobro je da nije bilo svinjetine u tim konzervama... ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije