Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPALA RASISTE

Hana Hadžiavdagić potamnila kožu u Photoshopu, pratitelji je ismijali

Hana Hadžiavdagić
Foto: Instagram
1/7
01.06.2020.
u 17:49

. Hana je htjela osuditi potez policije i zalagati se za prava Afroamerikanaca, no na kraju je izazvala podsmijeh pratitelja. Naime, voditeljica je objavila fotografiju na kojoj je potamnila kožu u Photoshopu

Hana Hadžiavdagić-Tabaković danas se na Instagramu osvrnula na nemire u Americi izazvane smrću Afroamerikanca Georgea Floyda, kojeg je ugušio policajac. Hana je htjela osuditi potez policije i zalagati se za prava Afroamerikanaca, no na kraju je izazvala podsmijeh pratitelja. Naime, voditeljica je objavila fotografiju na kojoj je potamnila kožu u Photoshopu

Hana Hadžiavdagić
1/7

- U rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da nisi rasist. Treba glasno biti protiv rasizma - napisala je Hana koja je vrlo brzo izbrisala fotografiju nakon što su je počeli ismijavati. Naime, svugdje u svijetu je bojanje kože u crno također rasizam, a upravo je zbog toga lani bio i prozivan kanadski premijer Justin Trudeau. Podsjetimo, Trudeau je u mladosti glumio Aladina u kazališnoj predstavi, a lice je obojao u crno. Nakon što je obrisala fotografiju Hana se ispričala pratiteljima. 

Foto: Instagram screenshot

- Javno se ispričavam ako sam nekog uvrijedila, nije mi bila namjera. Na vlastitoj koži osjetila sam kako je to kad te zovu balinkura, muslićka, prljava Bosanka i slično. Netko tko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja vjera nije odgovarala nečijim političkim idejama. Nemojte samo sa mnom o poštivanju drugog i drugačijeg jer od svih javnih osoba ja to upravo najviše činim javno - napisala je Hana koja se zatim i osvrnula na situaciju s Romima.

Foto: Instagram screenshot

-  Mi na Balkanu prije svega trebamo u glavama riješiti problem koji imamo s Romima i razmisliti kako se odnosi prema njima, kakve viceve pričamo i kako ismijavamo ljude koji žive s nama, a onda se trebamo baviti Amerikom. O tom problemu se ovdje najmanje govori nažalost. Prvo pospremi vlastito dvorište, razmisli o svojim postupcima pa tek onda idi dalje - poručila je voditeljica. 

 

 

Komentara 2

Avatar GeniKameni
GeniKameni
21:06 01.06.2020.

Ova "influencerica" ismijava samu sebe! Prvo "odrzi predavanje" iz borbe protiv rasizma a da u zivotu vjerojatno nije vidjela dvije crne osobe... Pa se onda u ime te borbe glupo photoshopira u crno ne znajuci da oni to iz nekog razloga shvacaju kao uvredu! Pa onda "u istom dahu" salje dirljivu poruku o tretmanu Roma na Balkanu i kako prvo treba "pospremiti vlastito dvoriste" pa se tek onda baviti Amerikom! Ne mogu se oteti dojmu da se "influencerica" u silnoj zelji za malo publiciteta jednostavno "malo" pogubila... Kakva pretencioznost... ja mislim da u cijeloj BiH nema petero crnaca, ali eto... ona dize svoj glas protiv rasne diskriminacije! Svasta!!!

DU
Deleted user
22:09 01.06.2020.

Primitivizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije