Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Hamed Bangoura nasmijao pratitelje forom: 'Najljepša žena mog djetinjstva'

Na novčanici od 100 njemačkih maraka prikazana je Clara Schumann, naslikana prema slici Andreasa Stauba, a bila je kompozitor i pijanistica.
18. travnja 2021. u 21:30 1 komentara 2554 prikaza
Foto: Instagram
Pogledajte galeriju 1/9

Nekadašnji televizijski voditelj i urednik, vlasnik jedne od najuspješnijih modnih agencija Hamed Bangoura odlučio je novom objavom nasmijati svoje pratitelje.

Naime, podijelio je fotografiju novčanice od 100 njemačkih maraka uz koju piše: "Najljepša žena mog djetinjstva". 

 | Autor : Instagram screenshot Foto: Instagram screenshot

Na novčanici od 100 njemačkih maraka prikazana je Clara Schumann, naslikana prema slici Andreasa Stauba, a bila je kompozitor i pijanistica. A u pozadini je građevina starog Leipziga.

Pratitelji su u komentarima pisali koliko ih je fora nasmijala, ali i da se sjećaju dok su one bile aktulne. 

Zbog široke upotrebe njemačke marke, ona je za balkanske zemlje bila isto toliko značajna koliko i za Njemačku. U nekim zemljama Balkana poput Kosova i Crne Gore, marka je bila jedino sredstvo plaćanja. U zemljama poput Bosne i Hercegovine i Bugarske, domaće valute (konvertibilna marka i bugarski lev) bile su vezane za DM i domaće novčanice samo su reflektovale njemačke marke deponovane u centralnim bankama tih zemalja. Prema nekim zvaničnim procjenama, na Balkanu je bilo u opticaju oko 17 milijardi maraka, a neki smatraju da ih je bilo i mnogo više. U svim ovim zemljama su u toku 2002 marke zamijenjene eurima, ali još uvijek se euri preračunavaju u marke.

VIDEO>> Zbog ljubavi princ Philip odrekao se vjere i zahladio odnos s obitelji

Demi Lovato AMERIČKA POP ZVIJEZDA Demi Lovato dramatično skratila kosu: Željala se osloboditi nametnutih normi Lidija Vukičević DRUGA ŽENA Violeta iz 'Boljeg života' drastično promijenila imidž, fanovi ne vjeruju: 'Otišao je dio našeg djetinjstva' Kraljevska obitelj ORGANIZIRALA SE Iako nije bila na sprovodu, Meghan se na svoj način oprostila od princa Philipa

 

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom