Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hollywoodski trener

Gunnar Peterson: Svi glumci Hollywooda znoje se u mojoj teretani

Foto: Instagram, Promo
1/4
19.07.2017.
u 22:21

Sofia Vergara, Helly Berry, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jennifer Lopez samo su neke od zvijezda koje trenira Gunnar Peterson koji je zbog debljine u djetinjstvu postao fanatik u teretani i to mu je postala profesija.

Sestre Kardashian obično sve čega se prime pretvore u vrlo unosan posao, a izuzetak nije i šou Khloe Kardashian “Revenge Body” u kojem odabranim kandidatima pomaže da smršave i dođu u odličnu formu.

U tome joj pomaže i osobni trener Gunnar Peterson čije je ime poznato svim hollywoodskim zvijezdama jer gotovo da nema niti jedne slavne osobe kojoj Gunnar nije pomogao ili i dalje pomaže da budu u vrhunskoj formi.

Ovaj 55-godišnji rođeni Teksašanin koji se zbog očeva posla školovao u Švicarskoj u svijetu treninga završio je nakon što ga je majka kao desetogodišnjaka zbog pretilosti odvela doktoru kako bi mu propisao dijetu i pomogao mu da skine višak kilograma. Kada je krenuo u srednju školu, odlučio je da više nikad neće imati sličnih problema i postao je “manijak” što se tiče vježbanja. U teretani je provodio sve više vremena, a uskoro je shvatio kako postojeći načini treniranja ne daju rezultata pa je odlučio osmisliti svoje treninge. Koja je tajna njegova uspjeha i kako je postao osobni trener celebrityja, otkrio je u razgovoru za Večernji list.

– Sve je počelo sasvim slučajno kada sam jednog jutra odlazio iz teretane nakon treninga. Jedan me dečko pitao može li sa mnom trenirati, a ja sam mislio da želi da zajedno vježbamo. Tada me pitao koliko naplaćujem sat treninga i to je bio početak moje karijere – kaže nam Gunnar. Uskoro je usmenom predajom došao do novih klijenata, a vrlo brzo je shvatio da od treninga može odlično živjeti. S obzirom na to da živi na Beverly Hillsu, brzo se među glumcima proširila priča kako njegovi treninzi daju rezultate i stigli su prvi klijenti iz svijeta šou-biznisa.

1/12

– Moja prva slavna klijentica bila je prije 27 godina Kelly McGillis, zvijezda Top Guna. Željela se dovesti u formu za filmsku ulogu i bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njom. Ona me zapravo preporučila kolegama i tako sam postao ono što sam danas – prisjeća se Peterson. Suradnja s Khloe Kardashian preko čije emisije su ga upoznali i gledatelji u Hrvatskoj dovela ga je u situaciju i da radi s “običnim” ljudima koji ne pripadaju svijetu slavnih i poznatih. Gunnar kaže kako mu je svejedno o kome se radi i svakome posvećuje istu pozornost i pruža im jednak tretman. Vrijeme provedeno u teretani je njihovih sat vremena i nastoji da se osjećaju ugodno, a da istovremeno postignu cilj zbog kojeg su došli.
Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jennifer Lopez, Paige Hathaway, Halle Berry, Angelina Jolie... samo su neka od imena s kojima Gunnar radi. Zanimalo nas je tko voli teretanu, a tko od slavnih baš i nije “od vježbanja”.

– U principu nisam imao problema s bilo kim od njih. U teretani im je ugodno dok im od treninga ne postane neugodno, ha, ha! Pa tko ne bi volio teretanu? Šalim se, ali mislim da vole moj način treninga jer se inače ne bi vraćali – kaže Gunnar.
A o kakvom se točno načinu treninga radi?
– To je kombinacija vježbi za snagu i kardiotreninga pri čemu nastojim intenzitet treninga koncipirati tako da su otkucaji srca uvijek na razini u kojoj se tope masti. Poslije prelazimo na vježbe s utezima i puno radimo na tome da se drže programa i prehrane izvan teretane. Uvijek nastojim da treninzi nisu dosadni i jednolični, a u tu svrhu sam i dizajnirao neke sprave koje danas koriste djeca u vrtiću, ali i profesionalni vatrogasci. Konkretni rezultati i promjene vidljivi su nakon nekoliko mjeseci – objašnjava. Na pitanje je li nekoga od poznatih morao na brzinu pripremiti za crveni tepih, Gunnar se samo zagonetno nasmijao kazavši kako o imenima ne može govoriti, ali bilo je slučajeva da je pripremao klijenta za samo jednu scenu u filmu ili fotosnimanje.

– Mogu vam samo reći da im je od takvih treninga “stražnjica” ostala na podu teretane, ali smo uspjeli – kaže Peterson.
S obzirom na to da je trend treniranja i odlaska u teretanu i u Hrvatskoj u velikom porastu, pitali smo Gunnara koji su njegovi savjeti za one koji svakodnevno rade na svojoj kondiciji i fizičkom izgledu.
– Sada očekujete od mene neku tajnu formulu, ali toga nema. Neka vam treninzi uvijek budu raznoliki i zanimljivi, dosada i rutina su protivnici rezultata u teretani. Tu je, naravno, jedan od najvažnijih elemenata prehrana.
Osigurajte tijelu dovoljnu količinu proteina i izbjegavajte rafinirane namirnice, posebno šećer. Pijte puno vode, a onda popijte još vode. U večernjim satima izbjegavajte slatko, kao i alkohol. Onda popijte još malo vode – savjetuje Gunnar, a na pitanje ima li pokoji trik za “jastučiće” na struku ili “višak” na nogama, Peterson kaže kako je trik u tome da nema trikova.

– Redovito vježbanje, kvalitetna prehrana, dovoljna količina vode i najmanje osam sati sna su trik, no takav način života ne zvuči dovoljno seksi za moderni način života i rijetki su oni koji ga se žele držati u kontinuitetu. Zanimalo nas je i sjeća li se možda neke anegdote koja mu je posebno ostala u sjećanju trenirajući sa slavnim osobama. Gunnar nije previše razmišljao i odmah mu je pamet pao Mike Tyson.

– S Tysonom sam trenirao kad je bio u zenitu snage i na vrhuncu karijere. Jedan dan došao je na trening sa svojim sparing-partnerom i usred treninga nokautirao ga jednim udarcem tijelom! Ostao sam potpuno u šoku i neću nikad zaboraviti taj trening. Mike je stvarno bio “zvijer” u svakom pogledu.

Komentara 1

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:25 20.07.2017.

starkelje, a kako cete godine nabildati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije