Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči velikog koncerta

Grupa Buđenje: Potajno želimo incidente obožavateljica na pozornici

Grupa Buđenje
Foto: Slavko Midžor/PIXSEEL
1/2
09.11.2014.
u 11:57

Prvi veliki samostalni koncert bend će imati 14. studenog u Tvornici kulture, a članovi uoči nastupa otkrivaju kako se pripremaju te tko je među njima najveća picajzla

Izreka kaže da se sve što vrijedi isplati čekati, a članovi grupe Buđenje i njihovi obožavatelji čak su 13 godina čekali na veliki samostalni koncert benda koji je na rasporedu 14. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture. I ne, nije razlog za toliko dugo čekanje to što grupa Buđenje taj koncert nije željela, nego su svojoj vjernoj publici htjeli priuštiti samo glazbene poslastice.

Darko Bakić, glavni vokal benda i njegov osnivač, objašnjava zašto im je trebalo više od desetljeća da se odluče za veliki koncert.

– Nakon 13 godina malo smo raščistili sami sa sobom i ovo smatramo našom transformacijom u ozbiljan koncertni bend. Često ponavljam da je potrebno i vrijeme i barem 20 singlova da bismo se predstavili u autorskom radu, a tih 20 singlova ne može nastati u godinu dana. Prošli smo put koji je bio naše radijsko predstavljanje, stekli publiku koju želimo nadograditi i ovo je naše prvo ozbiljno samostalno izlaganje javnosti – kaže Darko.

Problemi s kašnjenjem

Tjedan dana prije koncerta petorka iz benda (Darko Bakić, Igor Ivanović, Vedran Baotić, Josip Radić i Marko Duvnjak) revno vježba.

– Tri puta tjedno imamo ozbiljne pripreme. Pa to je češće nego što pijete antibiotik! Između toga ispunjavamo još i razne medijske obaveze, pa ovih dana svi članovi benda sa sobom nose raspored kao školarci kako bi znali gdje i kad moraju biti – kroz smijeh govori Darko. Zahvaljujući dugogodišnjem stažu na pozornici, nemaju tremu premda je neizbježno da uoči svakog koncerta nastane blaga strka.

– Vedran je najveća picajzla među nama, a mi se obično prije svirke dovedemo u situaciju da puno toga ne štima pa se Vedran najviše živcira. Pokaže se da je to uglavnom nepotrebno jer na kraju uvijek sve ispadne odlično – kaže Darko.

– Nije nam se još dogodilo da je netko od članova benda zakasnio na gažu, premda Marko ima tendenciju. Šanse da će kasniti su 50 posto.

Ipak, na koncert u Tvornici zasigurno neće kasniti, a zakasne li obožavatelji, možda neće čuti novu pjesmu "Nije to ljubav" koja je ovog tjedna puštena u eter, a na kojoj su zajedno, tko zna koji put, radili Darko i producent te gitarist benda Igor Ivanović.

– Darko i ja uvijek težimo trendovskom pop zvuku, drukčijem od svega drugog i zato sam presretan zbog pjesme "Nije to ljubav". Darko je u svom izričaju uspio spojiti svijetlu i tamnu stranu ljubavi. Kad imate fantastičnu ljubav, imate i onu drugu, potpuno suprotnu emociju i to je u pjesmi odlično opisano – ističe Igor koji u tandemu s Bakićem često radi i za druge glazbenike. Jedna od mladih nada koje su oni uzeli pod svoje okrilje talentirana je Šibenčanka Sara Škugor koja će im biti gošća na koncertu u Tvornici. Osim nje, na pozornici će se Buđenju pridružiti i Lea Mijatović, pjevačica Teške industrije, te Neno Belan čiji autorski rad dečki iz benda posebno cijene. A što dečki očekuju od koncerta?

Ni za arene ni za šankove

– Neuspjehom bismo smatrali samo to da se baš nitko ne pojavi u publici, a sudeći prema dosadašnjoj prodaji karata te reakcijama na koncert, mislimo da nas takvo nešto ne očekuje – kaže Bakić. A očekuju li burne reakcije obožavateljica?

Foto: Promo

– Nalete obožavateljica već smo iskusili u manjim klubovima, a pozornica u Tvornici nešto je viša pa je samim tim i strah od njihova naleta manji. Ipak, znamo se mi nositi s tim incidentima koje uvijek potajno čak i priželjkujemo – govore dečki.

Koncert će im pomoći da bolje utvrde tko je točno njihova publika, a vjeruju i da na drugi veliki koncert njihovi obožavatelji neće morati čekati novih 13 godina. O statusu grupe Buđenje na domaćoj estradi, Darko voli reći da su oni uvijek između – ni za velike arene, ali ni za šankove. Zašto se tijekom 13 godina nisu dali ni u jednu od te dvije strane?

– Ako ništa, mi smo uvijek konzistentni i nismo se prilagođavali publici na neki loš način. Vjerujemo da, kad nešto dugo radiš, dobiješ povjerenje publike koje ne prestaje i to je ono što je svakom izvođaču najvrednije. Naših će pet minuta doći i čini nam se da je baš sad došlo vrijeme za njih – kaže Bakić.

Na pitanje živcira li ih što možda neki manje talentirani izvođači dobivaju više medijskog prostora od njih, Bakić spremno odgovara:

– Ma ni najmanje. Mi stojimo kod onoga da u medije idemo samo kada imamo što ponuditi i kad god smo imali što reći, uvijek smo i dobili prostor za to. Glazbenici bi bez medijske pozornosti teško opstali, ali ipak smatram da treba znati dozirati medijske istupe.

>> Grupa Buđenje: Simpatiziramo stolarstvo, ali na sreću, ipak možemo živjeti od glazbe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije