Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mediteranski pop-rock

Grupa Buđenje: Simpatiziramo stolarstvo, ali na sreću, ipak možemo živjeti od glazbe

14.06.2014., Vodice - Bend Budjenje nastupa u sklopu  CMC Festivala.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.06.2014.
u 11:00

Bend je s pjesmom "Ne govori više" došao na sedmo mjesto liste HR Top 40, a pričaju o svojim počecima, svađama i stanju u estradi

Još 2001. godine skupina nadobudnih studenata odlučila se malo zabavljati uz glazbu pa su osnovali bend Buđenje. Od tada do danas članovi su se mijenjali, profesionalnost je rasla, ali je konstanta u bendu ostao Darko Bakić - glavni vokal, koji će za sebe u šali reći i onaj čija je uvijek zadnja. Kad prepričava početke benda, kaže:

– Kada dođu u Zagreb na studij, svi se Dalmatinci žele malo zabavljati uz bend, pa tako i mi. Nismo imali velike ambicije, ali lijepo nam je krenulo – priča Darko. Buđenje je ovih dana omiljeni bend na radiopostajama, o čemu svjedoči i trenutno sedmo mjesto na HR Top 40 koje drže s pjesmom “Ne govori više”. Darko, autor teksta i glazbe, kaže da je riječ o pjesmi koja priča o sretnom prekidu veze.

– Ja pišem sve tekstove i glazbu, a klavijaturist Igor Ivanović zadužen je za produkciju i aranžmane, tako da u bendu imamo sve potrebno za stvaranje hita – kaže Darko. Osim njega i Igora, bend čine basist Josip Radić, bubnjar Marko Duvnjak i gitarist Vedran Baotić. S obzirom na vrijeme koje provode zajedno, Darko kaže kako je normalno da su postali prijatelji.

– Bilo bi malo nelagodno dijeliti dva-tri kvadratna metra u kombiju kojim idemo na gaže da nismo prijatelji. Čak bih rekao da smo obitelj – priča Bakić i dodaje da se gotovo nikada ne svađaju te da se uvijek sluša onoga tko ima najjače argumente.

Koliko god da je njihov repertoar, nakon tri studijska albuma, širok, Darko priznaje da je jedna pjesma publici najmilija.

– “Oprostija bi sve” koju smo 2004. snimili s Tonyjem Cetinskim publika pjeva uglas s nama. Možda je trik za uspjeh u spontanosti jer je duet nastao tako što sam Tonyju tu pjesmu otpjevao u jednoj konobi i njemu se svidjela pa je pitao slažem li se da napravimo duet – prepričava Darko te dodaje da do nove suradnje s nekim glazbenikom opet čekaju čarobni klik.

Svoj žanr opisuju kao pop-rock s mediteranskim štihom i jakim gitarističkim momentima, a vjerno prate što rade njihovi talijanski i američki kolege. Od glazbe, priča pjevač, mogu živjeti, a ni recesiju nisu previše osjetili.

– Kad je kriza, čovjek se prvo odriče zabave kao luksuza, ali s druge strane, više se puta pokazalo da su se Hrvati najbolje zabavljali u najtežim vremenima, pa sad vi procijenite. Mi smo sretni što možemo živjeti od glazbe, ne moramo se baviti drugim poslovima, premda gajimo simpatije prema stolarstvu, tokarstvu i sličnim zanimanjima – smije se Darko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije