Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnik potpisao

Gotovo mjesec dana od smrti princa Philipa, potvrđen točan uzrok

Foto: Reuters/Pixsell
1/7
05.05.2021.
u 22:00

Također pišu da je izraz "starost" u Velikoj Britaniji prihvatljiv kao uzrok smrti ako je pacijent stariji od 80 godina i ako se liječnik osobno brinuo o toj osobi tijekom duljeg razdoblja.

Princ Philip, suprug britanske kraljice Elizabete preminuo je 9. travnja u 100. godini. Par tjedana prije smrti proveo je u bolnici Edwarda VII u Londonu, gdje je sredinom veljače bio hospitaliziran iz mjere predostrožnosti jer se nije osjećao dobro. Pretrage su pokazale kako je princ Philip imao infekciju i problema sa srcem, ali Buckinghamska palača nije tada otkrivala o čemu je riječ. Liječnici su tada rekli kako u slučaju 99-godišnjeg vojvode nije riječ o zarazi koronavirusom. Prije nekoliko tjedana pušten je na kućnu njegu.

Skoro mjesec dana nakon, potvrđen je uzrok smrti. The Telegraph piše da su liječnici potvrdili kako je princ umro od starosti. Smrtni list potpisuje Sir Huw Thomas, voditelj kraljevske liječničke službe. Sir Huw Thomas brinuo se o vojvodi od Edinburgha i kraljici Elizabeti od 2014. godine.

Također pišu da je izraz "starost" u Velikoj Britaniji prihvatljiv kao uzrok smrti ako je pacijent stariji od 80 godina i ako se liječnik osobno brinuo o toj osobi tijekom duljeg razdoblja.

Princ Philip rođen je 10. lipnja 1921. godine na Krfu kao Filip Grčki i Danski. Bio je peto dijete grčkog princa Andrewa iz dinastije Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg i princeze Alice od Battenberga. Veliki dio svog odrastanja Philip je proveo u Velikoj Britaniji gdje se školovao najprije u Škotskoj, a potom je pohađao Kraljevski pomorski koledž u Devonu. Od siječnja 1940. godine do kraja Drugog svjetskog rata služio je u Kraljevskoj mornarici i sudjelovao u borbama na Mediteranu i Tihom oceanu.

VIDEO>> Kim Kardashian karijeru je započela kao organizatorica ormara, a prije nekoliko dana proglašena je – milijarderkom!

Komentara 2

DU
Deleted user
06:27 06.05.2021.

Haha koji komentari, svi na mjestu!

EB
EBERT
15:21 06.05.2021.

Iako nisam ljecnik Umro je vellllike starosti. Koga to uopste interesira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije