Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERA ZA 5 NA SELU

Gosti žestoko kritizirali jela koja je Milena spremila: 'Desert je bio suh, meso žilavo'

Foto: RTL
1/9
13.02.2023.
u 21:41

Svestrana dama u svom domu ugostila je voditeljicu u prodaji zlata i frizerku Tajanu Saldom, farmaceutkinju, nutricionisticu, maserku i kozmetičarku Mirnu Međimorec, učiteljicu Rahelu Grozdanov te prodajnog savjetnika Maura Benčana. Milena je za svoju večeru dobila 30 bodova.

'Večera za 5 na selu' ovog tjedna stigla je u Rijeku i okolicu. Ovotjedni jelovnik prva je svojim protukandidatima poslužila umjetnica i poduzetnica Milena Matešić. Svestrana dama u svom domu ugostila je voditeljicu u prodaji zlata i frizerku Tajanu Saldom, farmaceutkinju, nutricionisticu, maserku i kozmetičarku Mirnu Međimorec, učiteljicu Rahelu Grozdanov te prodajnog savjetnika Maura Benčana. Milena je za svoju večeru dobila 30 bodova. Gosti su najviše kritika imali na račun presuhog deserta.
Svojim gostima je Milena odlučila poslužiti jelovnik satkan on domaćih, poznatih namirnica. Za predjelo je Milena poslužila Stipina jaja, glavnom jelu nadjenula je ime Lovac Luka, a Pijanim kolačem zaključila je pripravu svoje večere.

Nakon priprave bogate večere, Milena se prihvatila dekoracije stola, a gosti su se dotad upoznali u poznatom kombiju 'Večere za 5 na selu'. Upoznavanje Mirne i Tajane prošlo je sjajno, a ubrzo im se pridružio i Mauro. Prodajni savjetnik i Tajana već se otprije znaju - prijatelji su i susjedi! "Za sada žene, neka, neka", zadovoljan je bio Mauro kada je shvatio da je u kombiju blažen među ženama. Ekipi se potom pridružila i učiteljica Rahela, a potom se cijela ekipa složila da bi na tanjuru voljeli vidjeti tradicionalnu večeru s domaćim proizvodima na stolu. "Tradicija i domaće, to bi bila prva liga", ispričala je Mirna.

Milena je goste dočekala aperitivom u svojoj plesnoj dvorani smještenoj u njezinom stanu. Goste je naputila da se sami posluže aperitivima - ponudila je dvije vrste domaće rakije te viski. "Prvi dojam mi je bio malo neobičan, u neobičnom prostoru, a s obzirom na to da je to sve novo i neobično bilo je zanimljivo, prostor, atmosfera i sama domaćica koja je u tom svom điru", ispričao je Mauro, a s njim se složila i Rahela. "Kao leptirić je letjela po prostoru, sve je bilo baš leteće". "Domaćica je ljubazna i srdačna osoba, trudi se, želi ostaviti dobar dojam", ocijenila je Milenu Mirna.

Nakon aperitiva, Milena je svojim protukandidatima poslužila predjelo - Stipina jaja. "Izgled predjela je bio jako lijep, bile su boje, podsjećalo me na jedan jesenski tanjur", komentirala je predjelo Rahela. Mirni je predjelo bilo neobično, ali ne i toliko primamljivo. Iako je Tajana bila skeptična prema ideji muffina umjesto kruha, u konačnici ju je ta Mirnina ideja oduševila pa domaći kruh nije ni probala. "Većinu stvar u predjelu ne volim, ali bilo je ok", dodala je voditeljica u prodaji zlata. "Okus je bio bez zamjerki", komentirao je Mauro. "Nije bilo loše, ali nije bilo ništa posebno", zaključila je Mirna svoj dojam. Dok se Rahele dojmio prostor gdje je večera upriličena, Mirna je ocijenila da joj plesna dvorana baš i nije prostor za blagovanje.

Glavno jelo Milena je obogatila i juhom od poriluka i leće. Nakon juhe, poslužila je puretinu s povrćem. "Ovo je moja izmišljotina u kompletu - tanko rezana pureća prsa, unutra su šunka, pršut i sir pečeni. Miješano povrće je krupno rezano, a tu je i palenta s dinstanim povrćem", predstavila je Milena jelo. "Izgledalo je šaroliko i primamljivo", komentirala je Tajana. S njom se nije složila Mirna. "Nije mi bilo primamljivo, bilo je previše toga izmješanoga", otkrila je nutricionistkinja. "Vodim računa o prehrani, jako mi je važan izvor namirnica", dodala je.

Puretinu Mirna nije jela jer nije znala porijeklo namirnice. "Izgleda kao fantazija na tanjuru", ublažila je situaciju Rahela, kojoj se meso sviđalo. "Možda ćemo se i sukobiti! Mislim da moj pristup hrani ima više znanstvene potpore", komentirala je Mirna svoju gastronomsku filozofiju u usporedbi s Mileninom.
Pijani kolač stigao je posljednji - kao desert. Pijani muffini naziv su dobili zbog kuhanog vina koje je domaćica koristila pri pripravi, a uz njih je poslužila i 'gužvaru' s bananom i sirom. "Rekao sam da nije važna dekoracija, ali po meni je mogao taj desert biti još malo upotpunjen", komentirao je Mauro. "Nisam za tajne, ja sam da svaki domaćin čim više isprezentira i kaže o sastojcima u prehrani", ispričala je Mirna.

Nakon što je ekipa pojela i desert, stiglo je i Milenino iznenađenje. Branko Nemeš je ekipi zasvirao gitaru i zapjevao. "Iznenađenje mi je bilo zanimljivo, nešto nesvakidašnje što nije moj đir muzike i pjevanja, ali dapače, baš sam uživao u izvedbi svirača", ispričao je Mauro. Raheli je večera protekla opušteno, možda i previše ako se nju pita, no bilo joj je, kaže, lijepo i ugodno. "Dojam je da je večer bila jako dobra", zaključila je Mirna.

Opuštena i ležerna večera kod umjetnice Milene donijela joj je 30 bodova. "Desert je bio suh, meso malo žilavo, atmosfera je bila u redu", objasnio je Mauro svoju osmicu. Najmanju ocjenu, šest bodova, dala je Mirna: "Ocjena je šest. Domaćica se potrudila da bude lijepo, ali imala sam puno pitanja na koja nisam dobila odgovor", zaključila je. Tajana je svojih sedam bodova objasnila desertom koji je bio presuh i neorganiziranošću domaćice.

A kako će se snaći Tajana, koja iduća kuha, gledajte sutra u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 na RTL-u!

VIDEO Let 3 nakon pobjede: 'Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Euroviziju nego za Let 3'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije