Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Goran Višnjić pozvao građane da potpišu peticiju za spas rijeke Drave

Višnjić je putem svojih društvenih mreža pozvao građane da potpišu peticiju i spase jednu od posljednjih prirodnih rijeka u Europi.
04. lipnja 2018. u 12:12 2 komentara 321 prikaza
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Pogledajte galeriju 1/7

Poznati hrvatski holywoodski glumac i ljubitelj rijeka i prirode Goran Višnjić javno je podržao kampanju WWF-a protiv izgradnje hidroelektrana Molve 1 i 2 na rijeci Dravi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Novo lice Drele više nema angažman na RTL-u, kviz 'Pet na pet' ima novog voditelja

Višnjić je putem svojih društvenih mreža pozvao građane da potpišu peticiju i spase jednu od posljednjih prirodnih rijeka u Europi. Izgradnjom hidroelektrana nepovratno bi se uništila iznimna biološka raznolikost ovog područja poznatog i pod nazivom “Europska Amazona” i onemogućio razvoj aktivnosti poput cikloturizma, veslanja i riječne vožnje kajacima i kanuima, pokretanja edukacijskih riječnih škola, ribolova...

 

 

„Hidroelektrane se sve više smatraju ubojicom rijeka, a hidroenergija sve manje "zelenom" obnovljivom energijom, dok potencijali istinskih obnovljivih izvora energije poput sunca i vjetra ostaju i dalje nedovoljno iskorišteni!“, naglasio je Goran Višnjić u svojim objavama i dobio podršku velikog broja pratitelja.

Ljubavni BB Još jedan par iz BB kuće zaljubio se nakon izlaska iz showa?

Područje na kojem je planirana izgradnja hidroelektrana spada dio je ekološke mreže Natura 2000 i budući UNESCO-v Prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. Svake godine više od 250.000 migratornih ptica močvarica koristi ovaj prostor iznimne biološke raznolikosti za odmor i hranjenje. Na rijeci Dravi također se već provode tri europska projekta koje u velikoj mjeri financira EU a vezana su uz aktivnosti obnove rijeke, zaštitu ugroženih vrsta flore i faune i razvoja prekogranične suradnje više europskih država.

Vlatka otvorila dušu: 'Račun mi je bio blokiran, pet godina nisam spavala, a život mi nije uništio Dikan'

Nakon prošlogodišnjeg snimanja filmskih scena u Podravini gdje je vidio ljepotu prirodne rijeke Drave i upoznao kulturu ovoga kraja Višnjić je sada postao ambasador „Europske Amazone“ i jedna od prvih slavnih osoba koje podržavaju kampanju 'Dosta je! Spasimo Dravu od izgradnje novih hidroelektrana!'.

Iz WWF-a pozivaju sve zaljubljenike prirode da se pridruže našem slavnom glumcu i potpišu peticiju za spas Drave.

Ljubav je na selu Jovica otkriva istinu o svom odnosu s Nikolinom: Zbog jedne suze su napravili šou
Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Avatar Stimy
    Stimy:

    Kaj bi bilo bolje da se rade nuklearke? Od toga bi sigurno bilo više ptica. Treba potpuno ukinuti proizvodnju struje, ali zabraniti i vađenje nafte i plina, sortiranje otpada, uzgoj krava jer i one proizvode štetne plinove, proizvodnju hrane budući ... prikaži još! da traktori zagađuju atmosferu a koriste se i otrovi, pa i pripremu hrane termičkom obradom... Sve je to štetno. Najbolje se vratiti u 7. stoljeće, u Višnjićev zavičaj.

  • Avatar Tito Svetinja
    Tito Svetinja:

    Bolje da prizna ono siroto dijete što mu je dokazano DNK metodom.Kakav hoštapler.Fuj.