Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusi se rasplesali

Goran Bregović sa svojim orkestrom za vjenčanja i sprovode nastupio u New Yorku

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/18
23.10.2018.
u 16:23

Umjesto dosadašnjih nastupa u poznatim koncertnim dvoranama poput Lincoln Centra ili Carnegie Halla, Brega je svirao u intimnijem prostoru – Master Theatreu na Brighton Beachu u Brooklynu, četvrti poznatoj po pretežno ruskim iseljenicima.

Tri pisma iz Sarajeva  naziv je turneje, ujedno i lanjskog albuma, jednog od najpoznatijih skladatelja s ovih prostora, 68-godišnjeg Gorana Bregovića.

Nekadašnji lider legendarne grupe `Bijelo dugme`, rođeni Sarajlija proslavljen diljem svijeta, posebice glazbom za filmove kao sto su `Kraljica Margot`, `Arizona Dream`, `Kika` i `Underground`, održao je dvosatni koncert sa skromnijom verzijom svoga Orkestra za vjenčanja i sprovode (samo ih je devetoro na pozornici za razliku od uobičajenih četrdesetak sviraca I vokalista) u New Yorku.

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK

No, umjesto dosadašnjih nastupa u poznatim koncertnim dvoranama poput Lincoln Centra ili Carnegie Halla, Brega je svirao u intimnijem prostoru – Master Theatreu na Brighton Beachu u Brooklynu, četvrti poznatoj po pretežno ruskim iseljenicima.

Glazba Balkana, pogotovo ciganski melos, očito dobro prolazi na zapadu, tako da je sarajevski glazbenik sa svojom svitom nastavio američku turneju u Chicagu, Seattleu, Vancouveru, Calgaryju i Torontu. U dupkom ispunjenom teatru, kao I uvijek, ni ovaj puta nije izostalo kolo oko cijelog gledališta, pogotovo na stare hitove poput `Mjesečine`, `Đurđevdana` i `Kalašnjikova`, sto su redari pokušali obuzdati – no neuspješno

I sam je Brega potpirivao atmosferu s uzvicima i nazdravljajući publici s pozornice, a inspiraciju za `Tri pisma iz Sarajeva` našao u kompleksnoj povijesti Bosne i Hercegovine: u Sarajevu je počeo Prvi svjetski rat, u Drugom su Muslimani skrivali židovske obitelji pred Nijemcima, a i taj je grad preživio stravične zločine tijekom raspada Jugoslavije. 

Ključne riječi

Komentara 3

DI
Direkt
21:03 23.10.2018.

Pa pravi hrvat.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
16:32 23.10.2018.

i kaj mi imamo sa tim ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije