Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan koncert

Goran Bare: Bog me spasio od side, strepio sam čekajući nalaze testa na HIV

bare
Foto: Davor Visnjić/Pixell
27.11.2013.
u 10:50

– Želim da mi novi album bude najbolji na svijetu! Snimanje napreduje sizifovski, ali Sizif je bio uporan i tvrdoglav, a mi idemo njegovim stopama. Snimit ćemo ga makar nas kugla koju guramo pogazila sve na putu prema dolje – šali se Bare i otkriva kakav nas zvuk očekuje na albumu: – Dosta je tužno obojen.

Deveti Pozitivan koncert u organizaciji Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a u nedjelju u Domu sportova otvara riječka grupa Quasarr, slijedi beogradski sastav S.A.R.S pa Urban&4, a oko ponoći na pozornicu stupaju Goran Bare & Majke.

Testirao se na HIV

Kultni rokeri nastupaju s novim gitaristom Teom Aničićem umjesto Zorana Čalića koji je samoinicijativno napustio bend.

– Zoran je izvrstan gitarist, ali Teo je puno bolji! Odlično se snalazi u idiomu glazbe u kojem sviramo, visokonaponskom rock’n’rollu s primjesama bluesa, u tome je car. Tako da imamo postavu iz snova – sretan je Bare. Pozitivan koncert širi svijest o važnosti prevencije i testiranja na HIV, a 48-godišnji glazbenik kaže da se testirao i da je negativan.

– Strepio sam čekajući rezultate testa, ali Bog me spasio i imam sreće da nemam sidu – iskren je pjevač. U siječnju s Majkama svira u francuskim Alpama na KnockOut Festivalu, a Bare ondje neće uživati u zimskim radostima.

– Nikad nisam stao na skije. Kad sam bio mali, roditelji su mi bili siromašni pa mi nisu mogli priuštiti skijanje, ali nisam ni čovjek od snijega. Ne volim zimu, najljepši dio godine mi je ljeto kad sam i rođen – kaže. Ne voli ni proslave Nove godine pa bi tako, da mu nije radna, 2014. dočekao kod kuće pred televizorom.

– Za Novu sviramo u Rijeci, a to mi je bolje nego da je dočekam sam kod kuće. Ne daj Bože da odem na neko slavlje jer bih se napio i napravio budalu od sebe. Bolje da kod kuće gledam stare francuske i talijanske filmove – govori te otkriva novogodišnju želju:

– Želim da mi novi album bude najbolji na svijetu! Snimanje napreduje sizifovski, ali Sizif je bio uporan i tvrdoglav, a mi idemo njegovim stopama. Snimit ćemo ga makar nas kugla koju guramo pogazila sve na putu prema dolje – šali se Bare i otkriva kakav nas zvuk očekuje na albumu:

– Dosta je tužno obojen. Mogao bih ga usporediti s albumom “Berlin” Loua Reeda.

Veća čast od Porina

Bare se prošli mjesec pojavio na naslovnici prvog broja hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone, što karizmatični roker opisuje kao fantaziju.

– To mi je možda i veća čast od nekih osvojenih Porina. Dječurlija iz mog kvarta pokupovala su sve primjerke koji su došli na kioske u dijelu Zagreba u kojem živim – kaže kroza smijeh. U svojim dvadesetima, prisjeća se, bio je radikalan i nije volio da ga zovu rokerom jer je taj pridjev poistovjećivao s Milićem Vukašinovićem, Divljim jagodama, grupama Genesis i Deep Purple koje nikada nije volio.

– Osamdesetih sam prekidao intervjue kad bi me novinar nazvao rokerom – ističe. Sa 19-godišnjim sinom Mironom, kaže, čuje se telefonski, a njihov je odnos sve bolji. No Miron ne ide na očeve koncerte. – Nije ljubitelj moje glazbe, a i ja sam mu preporučio da ne dolazi na moje koncerte – kaže Bare.

Komentara 3

LO
lopti28
15:30 27.11.2013.

I Bare vjeruje u Boga!Pa ovo je otkriće!

DU
Deleted user
12:38 27.11.2013.

spasio je tebe Bog preko nekoliko puta .

MA
matador007
12:08 27.11.2013.

Bože mi oprosti,zaista mi nije namjera da ga uvrijedim,ali ja kad vidim tog čovjeka,uvijek mislim da je on vampir,a ne čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije