Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet u trendu

Glumice, pjevačice i reality zvijezde ne skidaju se iz ružičaste boje, a razlog je jedna mnogima omiljena igračka

Foto: instagram/pixsell kolaž
1/5
13.07.2022.
u 07:00

Hollywoodske glumice rado su prihvatile ovaj trend, te smetnule s uma da ta boja više ne bi trebala biti zanimljiva, jer je samo prije nekoliko sezona modnim pistama vladala "millennial roza". Spremno su uskočile u haljine magenta ili fuksija ružičaste, dok su neke druge birale boju dječje gume za žvakanje ili puderaste.

Samo nekoliko fotografija iz novog filma o Mattelovoj igrački koju milijuni obožavaju već godinama, Barbiki, bilo je dovoljno da modni sladokusci započnu novi trend. Riječ je o barbiecoreu, načinu odijevanja u nijanse ružičaste boje koje neodoljivo podsjećaju na tipičnu odjeću i modne dodatke koje je tijekom godina nosila lutka Barbie. Trend je zamah uzeo prije svega nekoliko tjedana, a mnogi misle da su za to zaslužne upravo fotke Margot Robbie – glumice koja će utjeloviti Barbie – i Ryana Goslinga koji bi trebao glumiti njezina partnera Kena. Iako to ustvari nije ništa revolucionarno te su mnogi navikli gledati žene u raznim nijansama ružičaste, hashtag barbiecore na TikToku trenutačno ima 1,8 milijuna pregleda, a na Google trendovima počeo se penjati od prošlog mjeseca.

Pink tonovi

Na slikama koje su se proširile internetom Margot Robbie neodoljivo podsjeća na moderniziranu verziju "Plavuše s Harvarda" koju je glumila Reese Witherspoon, a i u tom filmu prevladavali su pink tonovi, kao omiljena boja glavne protagonistice Elle Woods. Hollywoodske glumice rado su prihvatile ovaj trend, te smetnule s uma da ta boja više ne bi trebala biti zanimljiva, jer je samo prije nekoliko sezona modnim pistama vladala "millennial roza". Spremno su uskočile u haljine magenta ili fuksija ružičaste, dok su neke druge birale boju dječje gume za žvakanje ili puderaste.

Sve je to naravno zabilježeno kamerama, što onim selfie na mobitelima, što profesionalnima. Javnost je svojom pojavom u ružičastoj haljini totalno zaintrigirala Anne Hathaway. Glumica koju mnogi smatraju krutom i oštrom, pojavila se na reviji modne kuće Valentino u haljini iz njihove prošlogodišnje kolekcije i priuštila mnogima vizualnu poslasticu u šljokičastoj haljini, ali i cipelama, te torbi u istoj boji.

Trend su odmah prihvatile i sestre Kardashian-Jenner. Kylie Jenner počela je s prodajom novog ružičastog rumenila, dok su Khloe i Kim pozirale u pink kombinacijama koje su istaknule njihove figure. Supruga pjevača Justina Biebera, Hailey Bieber, pridružila se trendu objavivši fotografiju na kojoj je u ružičastoj haljini koja je podsjećala na korzet, a kombinaciju je upotpunila bijelim čizmama s debljom petom, koje su se dobro uklopile u cijelu "Barbie" priču. Boju je prihvatila i reperica Lizzo, koja se na jednom promotivnom eventu pojavila u kratkoj ružičastoj haljini, rukavicama te tajicama i cipelama u istoj boji.

Ružičastu vole i dečki

Da nisu zakinuti ni muškarci, dokaz je američki pjevač Conan Gray koji je na festivalu Coachella nastupao u roza haljini i štiklama, dok je zaručnik glumice Megan Fox, Colson Baker – poznatiji kao Machine Gun Kelly izdao album pod nazivom "Life in Pink" te se često pojavljuje u kombinacijama u kojima je upravo ta boja glavna zvijezda. Ružičaste se ne boji ni zaručnik Kourtney Kardashian, bubnjar grupe Blink-182, Travis Barker – on je već na dodjeli Grammyja nosio kaput te boje.

S obzirom na to da se lutka Barbie puno mijenjala od 1959. kada je stavljena u prodaju, nije ni čudno da je – kao i Madonna još uvijek sposobna zadržati interes javnosti i stvarati trendove. Barbie je nedavno postala i youtuberica, te je na svom kanalu objavljivala vlogove, a na Netflixu ima i sezona reality showa o životu njene obitelji. No, nitko još ne zna što će točno Barbie raditi u filmu koji izlazi 2023. godine. Ipak, mnogi jedva čekaju pogledati ga – a brojni se nadaju kako će ponovno i još više popularizirati tu veselu ružičastu estetiku.

VIDEO Teški zločini: Ovi celebovi su iza rešetaka zbog zlostavljanja, ubojstva ali i slanja otrova Obami...

Komentara 1

Avatar Idler
Idler
08:48 13.07.2022.

Pa sad millennial roza jest jena vrst roze al ovih gor pol je vu ljubičastoj ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije