Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZA ULOGU

Glumice koje su rekle zbogom kosi

Charlize Theron inzistirala je da se izbrije za 'Mad Max: Fury Road'
Foto: Promo
1/7
06.08.2017.
u 21:42

Kate Hudson ošišala se na ćelavo zbog uloge u filmu 'Sister' u režiji pjevačice Sije. Takvu drastičnu promjenu izgleda prije nje su isprobale mnoge njezine kolegice

Zbogom plavi uvojci, sad sam bez kose - vrištali su naslovi svih medija kad je 38-godišnja Kate Hudson na svom Instagramu objavila šokantnu promjenu - ošišala se na ćelavo.

Glumica koja se u orbitu slave vinula 2000. godine filmom “Almost Famous” nije drastično mijenjala boju ni dužinu kose sve ove godine. Ni sada nije dobila nagon - poput Britney Spears - da samo tako odreže prepoznatljive lokne.

Učinila je to zbog nove uloge u filmu “Sister” koji režira pjevačica i kantautorica Sia, poznata po tome što nosi šiške do kraja nosa, kako se njezina glazba ne bi povezivala s njezinim izgledom.

Kate je zahvalila Sii na novom osjećaju slobode, a tek se očekuje teaser za film zbog kojeg je glumica tako drastično promijenila izgled.

Kate je samo posljednja u nizu slavnih holivudskih diva koje su obrijale glavu zbog uloge. Demi Moore bila je prva, u filmu Ridleyja Scotta “G.I. Jane” iz 1997. godine. Predivnu dugu sjajnu crnu kosu obrijala je pred kamerama.

Dogodilo se nešto nevjerojatno, a to je da su me svi htjeli dodirnuti. Najsmješnije su bile reakcije mojih kćeri koje su pozivale prijatelje kući kako bi vidjeli moju glavu - izjavila je glumica, čijim je stopama krenula njezina kći Tallulah Williams gotovo 20 godina nakon filma, i to nakon što je odgledala film u kojem njezina mama tumači opaku američku marinku.

Hilary Swank dobila je prvi Oscar 1999. godine za ulogu tinejdžerice koja se odijeva kao dječak u drami “Dečki ne plaču”. Rekla je da se za ulogu pripremala tako što je obrijala glavu i mjesec dana živjela kao muško prije snimanja.

Oskarovka Cate Blanchett plavu je kosu obrijala zbog uloge u filmu “Raj na zemlji” iz 2002., za koju je dobila samo pohvale. Izjavila je da joj kosa nije nedostajala, da je to bilo “oslobađajuće iskustvo”.

- Svi su me mrzili na setu jer sam inzistirala na tome da obrijem glavu pa su to morali napraviti i ostali. Dečki su imali više problema nego cure - izjavila je u šali jednom prilikom Charlize Theron koja je 2012. bila Imperator Furiosa, jednoruka ratnica u filmu “Mad Max Road Fury”.

Iste godine slijedila ju je i Anne Hathaway koja je dugu smeđu kosu ošišala za ulogu Fantine u filmu “Les Miserables”.

- Kad sam se pogledala u ogledalo, vidjela sam brata Michaela - rekla je glumica koja je iznimno bliska sa svojim bratom koji se javno deklarirao kao homoseksualac i kojem je dala punu podršku zajedno sa svojom obitelji.

Natalie Portman kosu je obrijala u jednom jedinom kadru filma “V for Vendetta”. Snimale su je tri kamere jer nije bilo mjesta za pogrešku ni ponavljanje. Za tu ulogu dobila je nagradu Akademije za ZF i horor film, a nakon filma nosila je pixie frizuru koja joj je izvrsno pristajala.

Kristen Stewart drastično se odmaknula od uloge Belle u fantastičnoj “Sumrak sagi” gdje je bila zelenooka i dugokosa brineta nevina izgleda. Sada je izbrijana i nosi platinastu boju kose, a to nije napravila zbog uloge.

- Praktično je - opušteno je izjavila u ožujku ove godine u jednoj TV emisiji. Iako počinje snimati film “Underwater”, u kojem tumači ulogu mehaničke inženjerke koja radi na naftnoj platformi pod oceanom i kosa joj svakako nije prioritet, redatelj William Eubank nije tražio od nje da se ošiša.

Cara Delevingne, britanski megapopularni model koji se sve više okreće glumi, inzistirala je da obrije glavu za film “Life in a Year”, u kojem tumači mladu ženu koja se bori s karcinomom. Menadžeri i agenti upozorili su je da će joj to naškoditi karijeri, no ona je bila uporna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije