Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda domaće serije

Glumica o drami nakon poroda: 'Tijelo mi se treslo, a beba skoro ispala iz ruku. Tlak mi je porastao, nisam mogla disati'

Foto: Instagram
1/10
08.08.2021.
u 11:18

Glumica Lana Gojak Bajt iskreno je progovorila o porodu i prvim trenucima nakon što je njezina djevojčica Pina stigla na svijet. Otkrila je da je prve trudove osjetila tijekom šetnje Maksimirom, a nakon što je rodila uslijedio je scenarij kojem se nije nadala.

Glumica Lana Gojak Bajt (37), koju mnogi pamte po ulozi u seriji 'Ne daj se, Nina' (hrvatskoj inačici popularne serije Ružna Betty), prvog dana mjeseca kolovoza na svijet je donijela svoje prvo dijete, djevojčicu Pinu. Lana i njezina novorođena djevojčica tjedan dana proveli su u bolnici, a zbog čega su bili hospitalizirani duže nego što je predviđeno i kako je protekao porod glumica je otkrila svojim pratiteljima na Insta Storyju gdje je odgovarala na njihova pitanja. 

Lana je tako otkrila i da je s djevojčicom u bolnici jer im je objema CRP (indikator upale) bio jako visok. 

Foto: Instagram

Otkrila je i kako je sam porod prošao potpuno drugačije nego što je planirala. - Moja ideja je bila biti što duže u kući uz muža, u oksitocinskoj atmosferi, šetati, tražiti odgovarajuće pozicije, opuštati se, izdržavati do trenutka kada procijenimo da je vrijeme za rodilište. Realnost je bila duga noć, ja vezana na CTG, bez neke mogućnosti kretanja, konstantna vriska žena u porođajnim mukama, ali bio je vaginalni porod kao što sam željela - napisala je Gojak Bajt. 

Foto: Instagram

Nešto kasnije otkrila je i koliko je porod trajao. - Došla sam oko 5 popodne s laganim trudovima, rodila prije 10 ujutro. Cijelu noć sam slušala meditacije, disala, čak sam čitala i knjigu, a onda kad se zahuktalo sam lupila glavom o zid od bolova i tražila epiduralnu - priznala je glumica. 

Foto: Instagram

Glumica je djevojčicu rodila u zagrebačkoj bolnici "Sveti Duh", a iako je suprug trebao biti uz nju na porođaju zbog Laninog povišenog CRP-a i testa na koronu koji nije bio gotov Lana je na porodu bila bez pratnje. 

Napisala je i da je prve trudove osjetila tijekom šetnje Maksimirom, a nakon što je rodila uslijedio je scenarij kojem se nije nadala. 

- Trudovi su mi krenuli za vrijeme šetnje Maksimirom. Nisam bila sigurna jesu li pravi. Došla sam kući, odspavala sat vremena i probudila se s temperaturom 38 i treskavicom. Zvala sam doktoricu i rekla mi je da krenem u bolnicu na pregled. Ispostavilo se da sam otvorena 4 cm i da me žele zadržati. Uostalom bila sam 40+5. Nisam htjela nikakve intervencije pa smo čekali da krene - otkrila je Lana pa dodala da je naposljetku ipak zatražila epiduralnu. 

- Dok sam ju dobila prošao mi je život pred očima, a kad sam ju dobila bila sam na vrhu svijeta. Sam izgon je trajao kratko. Svega nekoliko trudova i beba je bila vani. Stavili su mi je na prsa i onda je krenuo show program. Prvo su mi se počele tresti noge, zatim cijelo tijelo, vilica, tlak mi je porastao, nisam mogla disati. Tresla sam se toliko da mi je beba skoro ispala iz ruku. Dali su mi dolatin i tu sam se napokon umirila. Bilo je jako grdo iskustvo - prisjetila se Lana. 

- Dobila sam 5 bočica infuzije i ne znam čega sve još. Nakon 2 sata su mi dali jesti i piti i spustili me na odjel babinjača gdje sam dobila braunilu za sve silne antibiotike, ali i BEBU U RUKE - zaključila je glumica. 

Foto: Instagram

 

 

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

 

Ključne riječi

Komentara 23

BE
berija
11:26 08.08.2021.

Fantastična vijest, u duhu istraživačkog novinarstva, strukturirana po svim novinarskim uzusima, u prve dvije rečenice odgovara na 5W, sve jasno! Čestitam autoru i uredništvu na razaznavanju bitnog! Bez ovoga bi mi dan bio nepotpun!

Avatar Proleter
Proleter
14:21 08.08.2021.

Evo, buduće majke, ako slučajno imate dilema da li ići na trudnoću ili ne, ovaj članak će vam svakako pomoći u odluci da ni u ludilu ne pomišljate na razmnožavanje. Sve za depopulacijsku politiku, depopulacijsku politiku ni za što.

PS
Petar.Stijena
12:54 08.08.2021.

Kod tih jako bitnih i cijenjenih ljudi kao što je ova koza porod je također nešto što 56283648264274936143 drugih žena koje su do sada rodile nikada nije iskusilo. Čestitam na bebi i želim joj sve najbolje u životu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije