Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA VIŠE OD 50 NAGRADA

Glazbeni romantik Ed Sheeran proglašen izvođačem desetljeća

Ed Sheeran
Foto: Crispin Rodwell/News Syndication/PIXSELL
1/7
12.12.2019.
u 20:40

To je uslijedilo nakon što je Britanac prvo mjesto ljestvica uspio zadržati čak 79 tjedana te je tako postao jedini izvođač u ovom desetljeću kojemu je to pošlo za rukom. Albumi su mu na vrhu bili ukupno 41 tjedan, a pjesme 38 tjedana.

Najveći romantičar današnjice Ed Sheeran, kako ga zovu zbog njegove glazbe, za svoj je rad dobio brojna priznanja, a sada je stiglo još jedno.

Glazbenik je tako sada proglašen izvođačem desetljeća prema The Official Charts Company (OCC) koja objedinjuje top ljestvice Ujedinjenog Kraljevstva.

To je uslijedilo nakon što je Britanac prvo mjesto ljestvica uspio zadržati čak 79 tjedana te je tako postao jedini izvođač u ovom desetljeću kojemu je to pošlo za rukom. Albumi su mu na vrhu bili ukupno 41 tjedan, a pjesme 38 tjedana.

- Ovo je nevjerojatno! Zbilja nisam očekivao da ću imati karijeru dužu od pet godina, a kamoli da ću isto moći raditi cijelo desetljeće... Hvala vam za podršku – rekao je pjevač.

Njegov planetarno popularni hit 'Shape Of You' tron je držao više od 14 tjedana, a prodao se u više od 4,5 milijuna primjeraka.

Inače, Sheeran se može pohvaliti još jednim jedinstvenim uspjehom. Naime, on je jedini muški izvođač koji je već u prvom tjednu izbacivanja albuma isti prodao u više od 670 tisuća primjeraka. Također, imao je i jednu od najuspješnijh turneja među svim izvođačima ikad.

Na sceni je 'tek' deset godina, a čak dvije godine za redom proglašen je i umjetnikom godine. 2017. to mu je dodijeljeno na MTV Video Music Awards dodjeli, a prošle godine time je nagrađen na dodjeli Billboard Music Awards.

2017. godine postao je i najprodavaniji glazbenik za tu godinu, ali ni tu nije kraj priznanjima. Iste je godine, koja je očito bila jedna od najboljih u njegovoj karijeri, nagrađen od strane Hrvatske diskografske udruge za najprodavaniji album naziva 'Divide', koji je bio broj 1 i u cijelom svijetu te godine. Britanski glazbenik tada se javno, i to na hrvatskom, zahvalio Udruzi i svim Hrvatima.

- Hrvatska! Dobar dan, hvala - rekao je Sheeran na hrvatskom i nastavio na engleskom:

- Hvala za ovu nevjerojatnu nagradu najprodavanijeg internacionalnog albuma. Zbilja je divno. Ne mogu dočekati da dođem u Hrvatsku, nikada nisam bio tamo pa se jako veselim. Upravo sam naučio neke riječi.. Hvala što uživate u mojoj glazbi, ovo mi je prvo priznanje iz Hrvatske, vi ste zakon!

I da ne nabrajamo sve njegove nagrade i priznanja, kojih ima više od 50, možemo još spomenuti i da je ove godine osvojio Billboard glazbenu nagradu za najbolju turneju, ali i BRIT nagradu za globalni uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije