Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTUN VRDOLJAK

“Generala” smo radili onako kako i treba – iz duše

19.06.2017.
u 08:55

– Ovo je definitivno jedan od najdražih i najtežih likova koje sam u životu imao prilike raditi. Naravno, to govorim ne vidjevši film, već po ovome kako smo radili – iz duše – izjavio je u nedavnom intervjuu za Večernji list Goran Višnjić

Impresivna glumačka postava, više od stotinu govornih uloga, tridesetak različitih lokacija od čega 70 posto eksterijera, tisuću statista tek je dio impresivnih podataka vezanih uz snimanje jednog od najiščekivanijih televizijskih serijala i filmova novije hrvatske povijesti – onog o životnom i ratnom putu generala Ante Gotovine.

Ovih je dana svoj dio posla odradio glavni glumac Goran Višnjić, a ostatku ekipe preostalo je još dvadesetak dana rada na terenu.

– Ovo je definitivno jedan od najdražih i najtežih likova koje sam u životu imao prilike raditi. Naravno, to govorim ne vidjevši film, već po ovome kako smo radili – iz duše – izjavio je u nedavnom intervjuu za Večernji list Goran Višnjić naglasivši kako se raduje što će nakon četiri mjeseca ponovno vidjeti obitelj na okupu.

Uz Gorana u seriji i filmu pojavljuju se brojne glumačke zvijezde poput Mustafe Nadarevića, Ive Gregurevića, Borisa Svrtana, Gorana Navojca, Nataše Janjić i drugih. Projekt je nastao po scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”, a film i serija obuhvaćaju sve važnije dijelove Gotovinine biografije. Ekipa koja je radila na filmu još dugo će pamtiti izrazito pozitivnu atmosferu i oduševljenje među ljudima gdje god su se pojavili snimajući diljem Hrvatske.

– Generala Gotovinu svi vole, a njegovi ga suborci jako cijene i ovo je prilika da se kroz njegov život ispriča priča o Domovinskom ratu – objasnio je redatelj Antun Vrdoljak.

Partneri filma:

Komentara 17

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:20 19.06.2017.

Onako iskreno govoreći nisi ti za tu ulogu, bilo ko drugi al ti ne, možda sama režija filma i bude na nekom nivou gledljiva al sa tobom u glavnoj ulozi biće umanjena u tolikoj mjeri da već sada među narodom izaziva podsmijeh, karakterni glumci podižu umijetničku vrijednost filma dok ju ti smanjuješ, jednostavno nisi karakteran glumac, ni fizički ni umno, ograničenih si mogućnosti, ti na filmu nemaš šta tražit možda u nekim trećerazrednim serijama al za film nisi, pogotovo za europsku kinematografiju, eto, to je moje osobno mišljenje, ja bi prvi bio sretan da film uspije al neće isključivo zbog tebe, budi maneken svitaj gitaru, pjevaj al glume se okani, nemoj pomislit da neko ima nešto protiv tebe, nema, ovo vrijedi za većinu domaćih glumaca mlađe generacije, fulali su profesiju, tužno ih je gledat kako neznaju.

BI
binki
10:37 19.06.2017.

Režiser za sve režime i sva vremena. Al se mora priznati dobar režiser i loša osoba.

TR
trolokva
09:23 19.06.2017.

Samo naprijed zds

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije