Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na YouTubeu

Gasi se poznata domaća televizija! Novinari šokirali emotivnim videom: 'Zahvaljujemo na pozornosti'

Foto: YouTube screenshot
1/2
27.02.2024.
u 21:22

Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće, a Dubrovačka televizija s emitiranjem prestaje u četvrtak, 29. veljače 2024. godine.

Tužna vijest dolazi iz Dubrovnika. Naime, gasi se Dubrovačka televizija. Zaposlenici već dva mjeseca nisu dobili plaće, a televizija s emitiranjem prestaje u četvrtak, 29. veljače 2024. godine. Novinari su se u emotivnom videu na YouTubeu obratili svojim gledateljima.

- Poštovani gledatelji, dobra večer! Težak trenutak za sve nas. S velikim žaljenjem vas obavještavamo kako se od ovog četvrtka, 29. veljače, Dubrovačka televizija gasi. Naime, danas smo zaprimili obavijest većinskog vlasnika i direktorice kako je tvrtka ponovno u blokadi i kako će se do kraja ovog tjedna proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava. Ovo je veliki gubitak za grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. Ujedno, ovo je veliki gubitak svima nama - poručili su te dodali da Dubrovačka televizija program emitira već 18 godina.


- Već 18 godina ulazimo u vaše domove. Uspješno smo prenosili sva bitna događanja za Dubrovnik i okolicu, radili predizborna sučeljavanja, prenosili sportske manifestacije, u središnjoj informativnoj emisiji otkrivali afere, brojnim emisijama obrađivali teme važne za sve vas gledatelje i najvažnije od svega, svakog se dana trudili dati sve od sebe kako biste dobili što više informacija na jednom mjestu i kako biste nas, na neki način, smatrali svojim članom obitelji - istaknuli su 

- Obraćali ste nam se kada ste imali probleme  i kada bi institucije zakazale, a mi smo na terenu predano radili upravo zbog vas. Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada kako naš rad neće ostati zaboravljen. Tko je sve odgovoran zbog situacije u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno puno, no ostat ćemo profesionalni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati ni u koga - dodali su te nastavili:

- Nitko od zaposlenika nije primio plaću za siječanj, a prema informacijama koje nam je dao većinski vlasnik teško da ćemo biti plaćeni za sve što smo radili u veljači. Nitko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Ovaj posao radimo iz ljubavi, no ne živimo samo od ljubavi stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili. Za kraj želimo vas obavijestiti kako ćemo sutra u 18 sati u terminu Dnevnika emitirati specijalni dokumentarac o radu, djelovanju i postojanju Dubrovačke televizije. Dragi gledatelji, zahvaljujemo na pozornosti i vjernosti dugih 18 godina. Hvala vam na svemu i doviđenja - zaključili su u emotivnom videu.

 

Ključne riječi

Komentara 5

LL
lijepa_li si
00:24 28.02.2024.

tužno i žalosno je da tako bogat grad nije stao iza tv kuće.

MA
marinerocro
23:19 27.02.2024.

Isto se treba desiti sa HRT-om, neka ta institucija koja nije ni hrvatska ni javna kakvom su je napravili dugovi galić, radman po nalogu partije ide u tržišnu utakmicu bez prisile plaćanja građana, pa će se vidjeti da li će opstati.

KI
kingtom
02:37 28.02.2024.

Mali grad, malo gledatelja, čudo da su radili 18 godina. Sretno svima dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije