Naslovnica Showbiz Zvijezde

Fotoseminar Damira Hoyke: Fotoprilika u kojoj se ostvaruju snovi

Damir Hoyka i ove će godine izabrati 15 seminarista koje vodi u Terme Tuhelj. Prijave traju do 20.svibnja, a sve detalje potražite na www.fotosofia.info
11. svibnja 2015. u 14:00 0 komentara 551 prikaza
polona bartol
Foto: Polona Bartol
Pogledajte galeriju 1/10

Neki od njih fotografijom su se počeli baviti da zarade za skupocjeni automobil, neki jer su objektivom htjeli stati na rep vremenu što bezobrazno juri.

Učenje kroz zabavu

Bez obzira na motive koji su ih naveli da u ruke prime fotoaparat, sudionici Fotosofije, besplatnog fotoseminara Damira Hoyke, u jednom su složni. Na Fotosofiji se kroz zabavu uči, ispituju granice izdržljivosti, potiče kreativnost, stječe prijateljstva za cijeli život i, najbitnije, to je projekt kroz koji se ostvaruju snovi. Jubilarna 10. Fotosofia održava se pod pokroviteljstvom Epsona i Raiffeisen banke u Termama Tuhelj od 21. do 28. lipnja, a prijave se zaprimaju do 20. svibnja.

Gile u gostima

– Iznimno sam ponosan. Kroz seminar je prošlo 135 ljudi, a mnogima je upravo Fotosofia pomogla da u sebi pronađu okidač i postanu vrsni fotografi koji samostalno rade u magazinima, održavaju izložbe i dobivaju prestižne nagrade – rekao je Hoyka. Seminariste očekuje intenzivan tempo ispunjen teoretskim i praktičnim aktivnostima, a uz predavanja Hoyke i drugih stručnjaka, imat će priliku usavršavati se u reportažnoj, modnoj i umjetničkoj fotografiji i napraviti celebrity portret. Među ostalima, pozirat će im i Gile, frontmen Električnog orgazma.

Polona Bartol

Fotografijom se počela baviti u trudnoći kako bi zaustavila vrijeme koje juri, a želja joj je proširiti rad izvan Slovenije. – Volim kontakt s ljudima i fotografijom pripovijedati njihove priče, a omiljeni su mi motiv djeca, zbog svoje razigranosti i spontanosti.

polona bartol | Autor : Polona Bartol Foto: Polona Bartol

Maja Brčić

Fotografija se pojavila kao tihi suputnik u mojim šetnjama. Zbog nje sam postala pažljiv promatrač. Za planove se ne vežem pretjerano, ali fotografija će definitivno biti tu, bez obzira na sve, jer ona nije nešto što radiš, nego nešto što živiš.

Maja Brčić | Autor : Maja Brčić Foto: Maja Brčić

Bojan Džodan

Fizičar iz Beograda majstor je digitalne manipulacije, struka mu pomaže da bolje razumije svjetlost, ali to mu nije bitno olakšanje. – Ono gdje se umjetnost i znanost bitnije preklapaju je zapravo zajedničko "uzgajanje" ideja. U biti one rade istu stvar, analiziraju stvarnost i pokušavaju je uobličiti svaka svojim jezikom.

Bojan Džodan | Autor : Bojan Džodan Foto: Bojan Džodan

Krume Ivanovski

Kaže da za svjetlom juri otkad zna za sebe. Specijaliziran je za sportsku fotografiju, ali nije mu strana ni ona modna. – Trudim se iskoristiti svaku priliku i fotkati što više motiva mogu, pojašnjava Krume koji je rodnu Makedoniju zamijenio Zagrebom.

Krume Ivanovski | Autor : Krume Ivanovski Foto: Krume Ivanovski

Monika Mačečević

Fotografija i pravo zasad su za nju dva usporedna pravca. Bude li ikad morala birati, fotografija ostaje. – Kad sam otkrila kompjutorsku obradu, fotografija je postala ljubav za cijeli život, a Fotosofia mi je jedno od najljepših životnih iskustava.

Monika Mačević | Autor : Monika Mačečević Foto: Monika Mačečević

>>Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 10

>>Postanite polaznik Fotosofia Daya u Kutjevu

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.