Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Hrvatske

FOTO Andrej Plenković u društvu najmlađeg sinčića Ivana! Imali su divan razlog za šetnju

Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/37
23.03.2024.
u 21:07

Andrej Plenković prošetao je u omiljenom društvu - s najmlađim sinčićem Ivanom centrom Zagreba, a za to su imali divan razlog.

Aktualni premijer Republike Hrvatske 53-godišnji Andrej Plenković prošetao je centrom metropole, Cvjetnim trgom u društvu najmlađeg sinčića - uskoro dvogodišnjeg Ivana! Svi pogled bili su uprti upravo u njih, a razlog njihove šetnje centrom Zagreba je što se danas prigodno obilježava Dan narcisa. Ova jedinstvena akcija organizira se s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojki i redovitog odlaska na preventivne preglede. Mališan je uživao u tatinom naručju držeći buketić narcisa.

Podsjetimo, Andrej Plenković dobio je treće dijete, sina Ivana 30. ožujka 2022. godine, a on i supruga Ana Maslać Plenković roditelji su još sina Maria i kćeri Mile. – Ponosni roditelji Ana i Andrej, kao i Mila i Mario, presretni su zbog prinove u obitelji – kazao je tada za Večernji list glasnogovornik Vlade Marko Milić. Da će obitelj premijera Plenkovića postati bogatija za još jednog člana, otkriveno je u veljači ove godine kada je njegova Ana već bila u drugom tromjesečju trudnoće. Sretnu vijest supružnici su dugo uspjeli sakriti od medija jer se obitelj premijera rijetko pojavljuje u javnosti.

Premijer Plenković i supruga Ana u braku su od 2014. godine i te iste godine rodio im se sin Mario, dok je kći Mila rođena 2017. godine kada je premijer obilježio prvu godinu na čelu Vlade. Premijer je suprugu, koja je devet i pol godina mlađa od njega, upoznao u Saboru, gdje je Ana bila zaposlena kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove, a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Svoju djecu ne pokazuje često u javnosti, ali u nekoliko je navrata to premijer učinio pa je tako s djecom pozirao 2020. godine u povodu Svjetskog dana knjige i objavio je fotografiju na kojoj Mariju i Mili čita knjigu te je napisao: "Čitamo od malena. Noć knjige, Svjetski dan knjige, s knjigom nisi izoliran."

 

Andrej Plenković
1/3

 

VEZANI ČLANCI: 

 

GALERIJA: Vrhunski party jubilarne 30. Večernjkove ruže!

Andrej Plenković
1/12

Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać – Plenković oduvijek vješto provodi.

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna, pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar. Sudbonosno ''da'' našem premijeru izrekla je u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi. Dva mjeseca poslije vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca paru se rodio sinčić Mario koji je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije. U veljači 2017. godine rodila mu se sestrica Mila u Petrovoj bolnici, a time je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac.

 

VIDEO: Kate Middleton ima rak: Otkrila dijagnozu, oglasio se kralj Charles i pružio joj podršku

Komentara 12

Avatar Crni labud
Crni labud
21:48 23.03.2024.

Nakon srijede, 17. imat će puno više vremena za šetnju.

DO
doktorica
21:30 23.03.2024.

sve je to gluma

RE
redalert
03:04 24.03.2024.

Još nije spreman za vojni rok i rat u Ukrajini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije