Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunske svote

Financijski problemi za 'Generala': HAVC nije prihvatio financijski izvještaj

Foto: Duško jaramaz/Pixsell
1/10
03.02.2020.
u 12:51

Kiklop film do kraja tjedna mora dostaviti novi i precizan financijski izvještaj HAVC-u.

Financijski izvještaj koji je tvrtka Kiklop film predala HAVC-u nije zadovoljio i tvrtka koja je radila film i seriju "General" ima još tjedan dana da HAVC-u dostave novi izvještaj.

- Tvrtka Kiklop film ima tjedan dana vremena da dostavi novi, precizan i detaljan financijski izvještaj o filmu - rekao je za Jutarnji list Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a. Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka premijerno je prikazan na  prošlogodišnjem Pula film festivalu i u roku od 90 dana Kiklop film se javio sa zahtjevom da im se isplati posljednja tranša  sredstava koju je HAVC odobrio za snimanje filma 'General', potvrdio je to Marcich.

Takvog postupka HAVC se pridržava prilikom financiranja svih filmova i novac se produkciji isplaćuje u nekoliko navrata, a posljednja rata se isplaćuje nakon prikazivanja filma na Puli. Za film o životu generala Ante Gotovine HAVC je izdvoji 4,2 milijuna kuna, dok je HRT sudjelovao s 9,6 milijuna kuna za film i seriju. 

Kako financijski izvještaj koji je Kiklop film dostavio HAVC-u nije bio zadovoljavajući nisu im isplatili zadnjih pet posto od odobrene svote. Ako Kiklop film HAVC-u ne dostavi zadovoljavajući izvještaj onda HAVC može i prekinuti suradnju s Kiklop filmom. 

Komentara 4

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:50 03.02.2020.

Troškovi Hrvatske vojske, opreme i amortizacije opreme, tehnike i goriva, osiguranja vojnika i časnika, njihove plaće i dnevnice, sve to treba dodati javnim sredstvima koja su posisali, a da su Gotovinu prikazali kao latino bogomoljačkog ljubavnika kojem je na prvom mjestu mama, zatim krunica a zatim koja god naiđe. Lijepo je to Vrdoljak smislio, od ratnika Generala nula bodova, jedino su bodovi od državne kase i to za cijelu obitelj.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
15:05 03.02.2020.

Vjerodostojno

NO
Nordik
14:20 03.02.2020.

Vrdoljak i njegova familija neka vrate pare za ovu sramotu General to nije zaslužio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije